Frisse winterkost: geschroeide chilizalm met kokos-komkommersalade

Donna Hay heeft een nieuw kookboek uit, met meer van wat ze het beste kan: simpele, heerlijke recepten die er ook nog eens waanzinnig uitzien. We serveren je enkele exclusieve voorproevers. Volg het recept voor geschroeide chilizalm met kokos-komkommersalade voor een frisse wintermaaltijd.

Donna Hays recept voor geschroeide chilizalm met kokos-komkommersalade

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 750g zalmfilet zonder huid, in 8 stukken
  • 60 ml knapperige chiliolie*
  • kokos-komkommersalade
  • 80 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 theelepels vissaus
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • 3 Libanese of kleine komkommers, in schijfjes
  • 15 g korianderblaadjes
  • 2 lente-uien, fijngesneden

De stappen

1. Maak de kokos-komkommersalade: roer de kokosmelk, het limoensap, de vissaus en suiker door elkaar. Schep de komkommer, koriander en lente-ui erdoor en zet apart.

2. Rijg de zalm aan 8 metalen spiesen. Verhit een antiaanbakpan op hoog vuur. Leg de zalm erin en bak 40 seconden aan elke kant, of tot ze dichtgeschroeid en naar wens gaar zijn.

3. Verdeel de kokos-komkommersalade over diepe borden en leg de geschroeide zalm erop. Schep de knapperige chiliolie* erover en dien op.

*Recept voor de knapperige chiliolie

Ingrediënten

  • 250 ml plantaardige olie
  • 6 sjalotten, gesnipperd
  • 10 tenen knoflook, fijngesneden
  • 25 chilivlokken
  • 60 ml sesamolie
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel gefermenteerde zwarte bonen*, fijngesneden
  • 1 theelepel zeezoutvlokken

De stappen

1. Verwarm een grote koekenpan op matig vuur.

2. Schenk de olie erin en warm 1 minuut op. Fruit de sjalot en knoflook 12-15 minuten, roer veel, tot ze lichtgoud van kleur zijn en de knoflook krokant is.

3. Haal de pan van het vuur en roer de chilivlokken, sesamolie, suiker, gefermenteerde zwarte bonen en het zout erdoor. Schep in een gesteriliseerd jampotje.

Uit ‘Even More: Basics to Brilliance’ van Donna Hay, uitgegeven bij 4th Estate, € 37,45.

Meer food

Recept en styling: Donna Hay

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content