Omdat haar echtgenoot en kinderen intoleranties hebben, kookt HR-medewerker én blogsters Alexia Stevens sinds een aantal jaar gluten- en lactosevrij. Ze deelt tips en recepten op Must Be Yummie en heeft die nu gebundeld in ‘Iedereen Eet Mee’. Aan Feeling verklapt ze 3 dagen lang enkele van haar gouden tips. Vandaag verklapt ze wat je  best doet als je ontdekt dat je intoleranties hebt.

Als je druk bezig bent is het niet evident om gezond te eten. Soms krijg je opeens zin om iets te knabbelen. Het is dan niet altijd gemakkelijk om gezonde snacks te vinden. Het is dan ook handig als je iets kan meenemen naar je werk of in de wagen zodat je niet de neiging hebt om naar chocolade, chips of snoep te grijpen. Het vraagt natuurlijk wel wat voorbereiding ’s avonds of in het weekend om een lekkere snack te bereiden, maar je kan ook altijd wat fruit of rauwkost meenemen. Maak meteen een voorraad van deze snacks of spreek bijvoorbeeld eens af met collega’s om afwisselend voor een gezonde snack te zorgen.

1. Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten zijn ondertussen goed ingeburgerd in onze keuken. We gebruiken ze in stoofpotjes, salade en hummus maar wist je dat je ze ook kan roosteren in de oven?Bestrooi ze met jouw favoriete kruiden zoals: currypoeder, komijn, kaneel, oregano of paprika. Lekker én gezond.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer tips voor een gezonde levensstijl: