5 x zo werk je productiever dankzij gezonder eten

Ann De Bisschop

De Monday Blues… Iedereen heeft er wel eens last van. Het weekend is voorbijgevlogen en er staat je weer een lange werkweek te wachten. Voor velen is de maandagochtend als een berg waar ze tegenop zien. Hoog tijd om terug te beginnen aftellen naar maandag dus! In ‘Aftellen naar maandag’ laat wellbeing director van Medialaan Ann De Bisschop 12 experten aan het woord. Zij geven antwoorden op vragen over stress, weerbaarheid, productiviteit en goed leiderschap.

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Het is een huizenhoog cliché, maar daarom niet minder waar. Je hersenen hebben doorheen de dag een stabiele energiestroom nodig om goed te kunnen functioneren. Automaten vol ongezonde snacks of lunch meetings met ‘gezonde’ broodjes maken het je helaas niet makkelijk om op het werk over je gezonde voeding te waken. 5 gouden tips om valkuilen te vermijden.

1. Verdubbel je groenten

Verdubbel de porties groenten die je eet. Groenten leveren je lichaam een heel stabiele energiestroom aan. De helft van je bord bestaat idealiter uit groenten.

2. Begin bij het ontbijt

Probeer altijd binnen het uur na het opstaan te ontbijten. Kies niet voor snelle suikers, maar wel voor duurzame energie. Zorg er daarom voor dat je ontbijt groenten, goede eiwitten, vetten en goede koolhydraten bevat.

Opties genoeg voor een groenterijk ontbijt: maak een groentesapje, verwerk groenten in een omelet of drink misosoep. Geen fan van groenten ’s ochtends? Vervang ze dan door fruit: lekker in je yoghurt, havermoutpap of chiapudding.

3. Ga voor afwisseling

Een lunch vol groenten staat niet per se gelijk aan typische rauwkost zoals sla, komkommer of tomaten. Voeg ook eens geroosterde groenten toe aan je maaltijdsalade. Verse soep met een volkoren boterham voelt in de winter dan weer aan als comfortfood.

4. Zorg voor een voorraad gezonde tussendoortjes

Wil je met een rammelende maag niet bij de snoepautomaat belanden? Vul je tas, bureaulade of koelkast met enkele gezonde tussendoortjes zoals rauwe groenten met hummus, zelfgemaakt bananenbrood of noten.

5. Plan!

Geen lunch bij je? Dan ben je aangewezen op de kantine of dichtstbijzijnde broodjesbar. En dat zijn niet altijd de meest gezonde opties. Plan je lunch dus op voorhand. Groenteoverschotjes van de avond voordien zijn vast ook lekker in een salade of volkorenwrap.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content