Afvallen? Deze Deense diëtiste deelt haar geheim

Iedere maaltijd bestaat uit drie of vier handen. De eerste hand bestaat uit groenten, maar ga vooral voor een tweede hand als je nog honger of zin hebt. Vervolgens voeg je een hand proteïnen toe. Denk aan vlees, kip, vis of schaaldieren, eieren, kaas (met een laag vetgehalte) of bonen. Eet bij minstens twee van de drie maaltijden proteïnen. Let wel op: kies zo vaak mogelijk voor gezonde proteïnen: vette salami, ham of spek vermijd je liever. Sport je veel? Dan mag je zelfs bij je drie dagmaaltijden proteïnen toevoegen. De vierde hand is voor koolhydraten. Denk aan brood, pasta, rijst, aardappelen, fruit en ontbijtgranen. Schrap je ze liever, dan kun je de koolhydraten ook vervangen door een extra hand groenten of een halve hand proteïnen.
Vetten
Natuurlijk mag ook vet niet ontbreken. Volgens het dieet mag je 1 tot 3 eetlepels vet per maaltijd eten. Denk aan olijfolie, raapzaadolie, noten, zaden, pitten, jus, avocado, boter, room, vette kaas of pure chocolade. Wil je meerdere vetten gebruiken in één maaltijd? Beperk je dan tot 1 theelepel per vetstof. Lees hier nog een welke vetten nu écht gezond zijn.
Lees verder op de volgende pagina
bekijk op één paginaMeer tips om af te vallen: