Deze work-out maakt je buik weer plat in amper een kwartier

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Tussen de feestdagen door heb je écht geen tijd om te sporten. Want wie gaat er nu een uur joggen terwijl je nog volop een jurk aan het zoeken bent, de dessertjes nog moet voorbereiden en je huis nog spik en span moet maken? Toch heb je geen excuus om tussen kerst en nieuw niet aan je lichaam te werken, want met deze intense work-out is het in een kwartier geklaard.

4 x full body oefeningen

Women’s Health stelde in samenwerking met personal trainer Astrid Mcguire een krachtige work-out op die maar 15 minuutjes van je tijd in beslag neemt. “Als je deze oefeningen elke ochtend doet, zal je merken dat je in shape blijft en dat je stofwisseling de rest van de dag hoger is,” zegt Astrid. “Zet een liedje op met minstens 120 bpm om je uithoudingsvermogen te boosten en houd tussendoor zo weinig mogelijk een pauze.”

1. Zijwaartse kick-out

Bij de eerste oefening ga je op handen en knieën zitten en lift je jouw linkerbeen zijwaarts omhoog. Je knie is gebogen in een hoek van 90 graden. Houd dit even vast en strek vervolgens je been zijwaarts uit. Beweeg je been langzaam terug naar de startpositie.
Doe dit 15 keer en wissel dan van been.

2. Split calf raises

Ga recht voor een verhoogde step staan met je handen in je zij en zet één voet voor je op de step. Verplaats het gewicht naar je achterste been. Beweeg de hiel van je achterste been omhoog en weer terug, zodat je hak loskomt van de grond. Doe 3 sets van 20 keer per kant. Lijkt makkelijk, totdat je hem voelt ;-).

3. Arnold press

Deze is – uiteraard – vernoemd naar spierbundel Arnold Schwarzenegger. Houd twee dumbbells (ofte: halters) voor je gezicht met je ellebogen gebogen in een hoek van 90 graden. Open je armen nu naar de zijkant. Terwijl je uitademt, duw je je armen omhoog tot ze uitgestrekt zijn. Beweeg de dumbbells weer naar beneden en kom terug naar de startpositie. Doe zo 3 sets van 10 keer.

4. Switching side plank

Ga voor deze laatste oefening in een zijwaartse plank liggen. Begin op je rechterelleboog: je voeten liggen op elkaar en je heupen hangen boven de grond. Laat je heupen een beetje zakken. Terwijl je ze terug omhoog duwt zet je je andere arm ook op de grond, zodat je van kant kunt wisselen. Doe dit 10 keer per kant.

Slank de feestdagen door

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content