Niets dat zo gevoelig ligt als ons gewicht. Al is er een kentering aan de gang. Anno 2021 tillen we steeds minder aan dat cijfer op de weegschaal. Wat telt, is hoe we ons voelen in ons lichaam, met of zonder extra kilo’s.

De tijd dat ieder magazine maandelijks uitpakte met een revolutionair dieet op de cover, ligt inmiddels ver achter ons. Niet alleen omdat diëten niet werken op lange termijn, maar ook omdat maatje 34 al lang niet meer het ideaalbeeld is. Dezer dagen luidt de boodschap dat gewicht ondergeschikt is aan geluk en gezondheid. Goed in je vel zitten is belangrijker dan in een skinny jeans passen. Tot zover de theorie, maar klopt dat ook in de praktijk? Jarenlang hebben we ons zelfbeeld laten beïnvloeden door het aantal kilo’s op de weegschaal. Zijn we echt voor altijd van dat juk verlost? En wat met de afkeurende blik van de anderen? Is ook die voorgoed veranderd? Wij gingen te rade bij vier experts ter zake.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Meer lezen over gezondheid?

Door: Ans Vroom