Dit doe je volgens wetenschappers beter niet als je naar het toilet gaat

De zomer is begonnen, en dat betekent: festivals! Genieten van de zon, de muziek, de sfeer... zalig. Maar wat minder zalig is? Plassen op een vies toilet. De verleiding is dan ook groot om boven de wc-bril te hangen tijdens het plassen, maar dat kan je in de toekomst beter niet meer doen... Een wetenschapper aan de universiteit van Leicester legt uit waarom.

Kans op urineweginfectie

Wanneer je boven de wc-bril hangt verzakt je bekkenorgaan. Doordat je zweeft boven de bril kan je bekkenbodem zich niet goed aanspannen. Daardoor plas je je blaas niet goed leeg. De kans op een urineweginfectie en/of zwakke blaas wordt zo alleen maar groter en groter.

Je hebt een sterker immuunsysteem dan je denkt

Bang om een of andere ziekte op te lopen door op een vies toilet te gaan zitten? Geen zorgen. Volgens Primose Freestone, hoofddocent in Clinical Microbiology aan de Universiteit van Leicester, kan je lichaam een vies toilet wel aan. Je lichaam heeft namelijk een heel sterk immuunsysteem waardoor je je geen zorgen hoeft te maken.

De wc-bril is het laatste van je zorgen

Als je trouwens dacht dat de wc-bril het meeste bacteriën bezit heb je het volledig mis. Uit een studie uit 2011 blijkt namelijk dat het toiletdeksel, de deur, de klink, de vloer en de toiletrolhouder nog veel meer bacteriën bevatten dan de wc-bril zelf. We raken deze onderdelen aan met onze handen tijdens of na ons toiletbezoek, waardoor er vele bacteriën zich aan onze handen verzamelen. Dus voor diegenen die zonder langs de wastafel te passeren al eens het toilet verlaten een belangrijke boodschap: je handen wassen na een toiletbezoek is wel degelijk een must!

 

Meer over gezondheid vind je hier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content