Het internet bulkt van tips om je gezondheid een boost te geven. Maar welke tips moet je nu eigenlijk toepassen? Wij verzamelen iedere week 7 tips om je gezondheid een boost te geven. Geen zware sportsessies, crashdiëten of medicijnen. Maar eenvoudige hapklare tips voor een gezonde en gelukkige week.

 

De tips van vorige week gemist? Hier lees je ze nog eens opnieuw. 

Maandag: start je week met goede voornemens

Maandag is het perfecte moment om met die goede voornemens te starten. Nu het weer een pak beter is, is het hoog tijd om naar buiten te komen. Wist je dat je niet naar de sportzaal moet om voldoende beweging te hebben? Iedere dag wandelen kan al wonderen doen. Hier ontdek je wat er met je lichaam gebeurt als je elke dag een half uur wandelt.

Dinsdag: een heerlijke salade

Gezonde voeding is belangrijk, niet alleen voor je lijn (al begrijpen we dat je dat belangrijk vindt ;)), maar ook voor je fysieke én mentale gezondheid. Zet veel verse groenten en fruit op het menu. Weinig tijd op een hectische dinsdag? Maak een heerlijke salade. Deze lentesalade met rode biet en geitenkaas is écht een topper. Maar ook een salade met avocado en zalm is heerlijk. Wees creatief en gebruik ingrediënten die je zelf het liefst eet. Graag een paar kilo’s kwijt? Dit moet je maar beter NIET als je op dieet bent.

Woensdag: plan een leuke date met vriendinnen

Van niets kikker je zo op als van een leuke uitstap met vriendinnen. Dit weer is het perfecte excuus om buiten te komen. Maak een gezellige wandeling, ga een lekker hapje eten of ga samen shoppen. Die vriendinnen zijn écht belangrijk voor je. Hier ontdek je welke types vriendinnen iedere vrouw nodig heeft. Je herkent er ongetwijfeld jouw vriendinnen in.

Donderdag: een verkwikkende douche

Na je uitje met vriendinnen voel je je misschien een beetje vermoeid. Dat is niet vreemd natuurlijk. 😉 Start je dag met een verkwikkende douche. Vanaf nu gebruik je ook dit trucje, het duurt maar 90 seconden en geeft je tonnen energie. Je zult je dag veel aangenamer starten. Ga vanavond op tijd slapen. Hier ontdek je hoeveel calorieën je extra eet als je te weinig slaapt.

Vrijdag: tijd voor romantiek

Een gezonde relatie maakt je écht gelukkiger, en dat is goed voor je gezondheid. Op vrijdag maak je wat extra tijd voor je partner. Beland niet op de zetel voor de televisie, maar doe iets leuks samen. Ga gezellig uiteten, ga naar een film die jullie al weken willen zien of plan samen een volgende citytrip. Staat Parijs op de planning, dan moet je zeker hier een bezoekje brengen. Sluit je date af met een goede vrijpartij, hier ontdek je 5 dingen die we kunnen leren van koppels met een bruisend seksleven.

Zaterdag: een uitgebreid ontbijt

Zaterdag is het perfecte moment om samen met je gezin uitgebreid te ontbijten. Neen, je hoeft nu zeker niet iedere calorie te tellen, maar kies niet iedere week voor koffiekoeken, maar ga voor een heerlijk én gezond ontbijt. Hier vind je ongetwijfeld inspiratie. Laat jij je liever bedienen vandaag? Hier vind je 5 heerlijke ontbijtplekken in Mechelen, combineer het zeker met een dagje shoppen.

Zondag: me-time

Na een drukke week heb je zeker en vast wat me-time verdiend! Gebruik de tijd om je hoofd even helemaal leeg te maken en te doen wat je graag doet. Geniet van één van deze geweldige boeken, neem tijd om in bad te gaan en je nagels te lakken (dankzij dit trucje droog je je nagels in slechts 2 minuten) of maak een lijstje met dingen die je volgende week allemaal wilt doen. Doe vooral gewoon lekker waar je zin in hebt.

Meer tips voor een goede gezondheid: