Geen ochtendmens? 5 tips om toch uit bed te geraken

Blijf jij ’s ochtends liever nog wat liggen? Je bent zeker niet alleen. Zeker met het koude winterweer zijn de warme lakens verleidelijk. Toch op tijd uit de veren geraken? Lees dan deze 5 tips.

1. Neem voldoende tijd

Toegegeven, het is erg verleidelijk om iedere mogelijke minuut langer in bed te blijven liggen. Maar dat is geen goed idee. Gun jezelf even de tijd om rustig wakker te worden, een gezond ontbijt te nemen en jezelf klaar te maken voor je werkdag. Heb je nog tijd voor een rondje joggen? Dan ben je helemaal goed bezig. Je zult merken dat je je een pak frisser voelt.

Lees ook deze 5 heerlijke suikervrije ontbijtrecepten.

2. Snooze niet

Om diezelfde reden is snoozen ook écht geen goed idee. Bovendien maak je het jezelf alleen maar moeilijker om uit bed te geraken. Lees hier waarom je die snoozeknop vanaf nu best niet meer gebruikt.

3. Neem een warme douche

Je bespaart natuurlijk tijd als je ’s avonds alvast een douche neemt. Maar een douche in de ochtend maakt dat je meteen wakker bent. En daar wordt iedereen beter van, want je ochtendhumeur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Vergeet wel niet om je douchebeurt af te sluiten met even onder de koude stralen te staan. Het is goed voor je bloedsomloop, sluit de poriën en zorgt voor een extra wakker gevoel.

Lees hier ook waarom avondmensen zo’n probleem hebben met opstaan

4. Zorg voor structuur

De  beste tip om vanaf nu altijd stipt en gemakkelijk uit je bed te geraken? Dat is ongetwijfeld door voor structuur te zorgen. Probeer iedere ochtend op hetzelfde tijdstip op te staan, natuurlijk ga je ’s avonds ook op eenzelfde uur slapen. Die structuur maakt dat je lichaam gewoon raakt en opstaan en dat je steeds eenvoudiger uit bed kunt stappen. Probeer bovendien minstens 8 uur per nacht te slapen, je lichaam zal je dankbaar zijn.

Lees hier wat te weinig slaap doet met je lichaam

5. Hoera, pantoffels!

Zorg ’s avonds dat het iets aangenamer is om uit je bed te kruipen. Leg je kleren al klaar, zorg dat je ontbijt en lunch in de koelkast gereed staan en zet je pantoffels klaar langs je bed, zodat je niet halfopen ogen over de koude vloer moet zoeken.

Meer over een goede nachtrust:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content