Het internet bulkt van tips om je gezondheid een boost te geven. Maar welke tips moet je nu eigenlijk toepassen? Wij verzamelen iedere week 7 tips om je gezondheid een boost te geven. Geen zware sportsessies, crashdiëten of medicijnen. Maar eenvoudige hapklare tips voor een gezonde en gelukkige week.

Maandag: start je week met een goede planning

Deze week liever geen chaos en stress? Je mentale gezondheid start met een goede planning. Dankzij een duidelijk overzicht van de week, verminder je jouw stressmomenten. Pak pen en papier bij de hand en start met plannen. Hier ontdek je hoe je het aanpakt.

Dinsdag: werk aan je immuunsysteem

Wist je dat je zelf een impact hebt op je immuunsysteem? Door de gezonde voeding en voldoende beweging kom je al een heel eind. Dit klusje klaar je niet op één dag, maar laat januari het perfecte moment zijn om die voornemens waar te maken.

Woensdag: ga naar buiten

Voldoende beweging is essentieel voor je lichaam. Sporten is belangrijk, maar wil je stress te lijf gaan, dan werkt een wandeling in de natuur het best. Inspiratie nodig? Hier ontdek je vijf prachtige wandelroutes in België.

Donderdag: kook een heerlijke maaltijd

Gevarieerd, gezond voedsel is de basis van een gezond lichaam. En natuurlijk wil je dat het lekker is. Geen idee wat maken? Coach Sabrine Zarti tipte ons haar favoriete recepten.

Vrijdag: maak tijd voor wie er echt toe doet

Gezonde voeding en beweging zijn één ding, maar tijd spenderen met mensen die je energie geven, is minstens even belangrijk. Maak daarom tijd voor je partner of die ene vriendin waar je altijd bij terecht kunt. Zin in een diepgaand gesprek? Deze cardgames helpen je op weg.

Zaterdag: zet vitamine c op het menu

Geen beter wapen om je weerstand te boosten dan een flink shot vitamine C. Een extra excuus om citroencake te bakken of probeer deze heerlijke ceviche met zalm en pomelosalade.

Zondag: rustdag

Om productief aan een week te starten, is het vooral belangrijk dat je voldoende rust inplant. Of je nu houdt van een goede serie of een boek verkiest, neem wat welverdiende tijd voor jezelf!

Extra tips voor een gezonde & gelukkige week: