7 nuttige tips voor en gezonde werkdag op kantoor

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Traktaties van collega’s, uitgebreid lunchen tijdens de middag, uren stilzitten achter je computerscherm... Als ‘kantoorjobber’ is het soms moeilijk om de dag gezond door te komen. De redactie van Feeling ging daarom op zoek naar tips om je werkdag toch gezond te laten verlopen. Tested & approved!

 

Naast tips om meer calorieën te verbranden op kantoor, gaven we je ook al 7 tips mee om meer te bewegen op kantoor. En nu dus ook: gezond op kantoor!

1. Plantjes voor schone lucht

Planten houden de luchtkwaliteit goed en kunnen geurtjes neutraliseren. Zo zouden goudpalm, bamboo palm, klimop en vredeslelies perfecte plantjes zijn voor schone lucht op kantoor. Ze maken bovendien je bureau een stuk hipper!

2. Een zitkussen voor je rug

Hier op de redactie wiebelen we er sinds kort op los. Bij Feeling is er een echte hype ontstaan rond luchtkussentjes die goed zouden zijn voor de rug. Het heeft hetzelfde effect als een zitbal maar neemt een stuk minder plaats in beslag. Een aanrader!

3. Regelmatig naar toilet

Als je blaas naar toilet wil, ga dan! Neem de tijd voor een toiletbezoekje, want een volle blaas is ongezond én neemt bovendien je concentratie weg.

4. Scherm op ooghoogte

Om lief te zijn voor je rug en nek, zet je jouw computerscherm het best op ooghoogte. Dat wil zeggen dat de bovenkant van je scherm op gelijke hoogte staat met je ogen. Mensen met een bril, kunnen hun scherm wat lager zetten? Daarnaast is het belangrijk om vanuit zitpositie je beeldscherm op armlengte te plaatsen.

5. Siësta voor concentratie

Slaapexperts pleiten voor powernaps op het werk. Het versterkt je immuunsysteem,  verbetert je humeur en bevordert je concentratie. Gelukkig bestaan er allerlei (gekke) middeltjes om dit te doen, zoals in een mini hangmat voor je voeten of een Ostrich Pillow. Toch eens bespreken met je baas ;-)!

6. Centjes voor een fruitkom

In plaats van te zondigen aan die chocolade die je kreeg van een collega, kan je beter naar een gezonde snack grijpen. Fruit bijvoorbeeld. Koop met je ‘eiland’ op maandag een fruitkom en zorg dat ze tegen het einde van de week leeg is. Gezond én deze 7 fruitsoorten helpen je zelfs gewicht te verliezen. Waarom nog twijfelen?

7. Nee tegen ‘kantinefood’

De bedrijfskantine is je grootste vijand. Zoute soepen, kant- en klaar belegde broodjes en veel te vette dagschotels… In de gemiddelde bedrijfskantine koop je geen voedzame, verse lunch waar je energie van krijgt. Breng je eigen lunch eens mee, zodat je precies weet wat je eet. Probeer zeker eens deze 5 heerlijke lunchen zonder brood!

Tips voor een gezond lichaam

Dé 4 beste tips van een chiropractor om rugproblemen te vermijden
Zo verlies je gewicht door te wandelen
Dankzij deze 7 tips slaap je vannacht als een roosje

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content