Natuurlijk weet je dat je enkele uren voor het slapengaan liever geen koffie meer drinkt. Maar thee en cola bevatten ook cafeïne. En misschien zelfs meer dan je denkt.

Je drinkt misschien graag een kopje thee voor het slapengaan omdat koffie geen goed idee is. Dan hebben we minder goed nieuws. Want zelfs in thee zit meer cafeïne dan je denkt.

Cafeïne

Een kopje koffie bevat al snel zo’n 50 tot 150 mg cafeïne. Je weet natuurlijk wel dat je het beter niet drinkt voor je gaat slapen. Kun je het écht niet laten? Kies door van déca en beperk je tot één kopje.

Thee & theïne

Dan volgt er waarschijnlijk een verrassing. Want je kopje thee bevat met zo’n 25 tot 75 mg, meer cafeïne dan een glas cola. Al is het wel afhankelijk van welke thee je kiest. In groene en zwarte thee zit maar liefst dubbel zoveel cafeïne dan in een glas cola. Hier kies je dus liever niet voor. Wil je graag een kopje thee voor het slapengaan, dan zijn kamille of lindebloesem prima opties.

Cola

Cola is op zich al niet gezond, maar als je gevoelig bent voor cafeïne, kun je cola beter niet drinken voor het slapen. Een glas bevat 15 tot 60 mg cafeïne. Kun je het echt niet laten? Kies dan de cafeïnevrije variant.

Gezonde nachtmutsjes

Hoewel het wel eens een nachtmutsje wordt genoemd, drink je best geen alcohol voor het slapen. Die verstoort je nachtrust zonder dat je het merkt. Melk of deze huisgemaakte thee zijn wél gezonde nachtmutsjes.

 

Meer tips voor een goede nachtrust: