Raak jij ’s ochtends niet uit bed? Met deze 7 tips lukt het wel

’s Morgens moeite om op tijd uit bed te geraken? Tijd om het aan te pakken. Dankzij deze 7 praktische tips train je jezelf om frisser op te staan.

 

1. Creëer een vast slaapritme

Zorg dat je voldoende hebt geslapen, dat doe je door een vast slaapritme te creëeren. Ga iedere dag rond hetzelfde uur slapen en sta ’s morgens steeds op hetzelfde tijdstip op.

2. Vermijd snoozen

Het is zo verleidelijk om op die snooze-knop te duwen en nog even te blijven liggen. Toch doe je het liever niet. Zet je wekker liever wat later zodat je nog wat extra kwalitatieve slaap hebt.

3. Zorg dat je zo snel mogelijk licht ziet

Trek de gordijnen open en zie die eerste zonnestralen. Of nog beter: start je dag met een korte ochtendwandeling. Wedden dat je veel productiever aan je dag begint?

4. Start je dag met een vast ochtendritueel

Je bent waarschijnlijk nog moe ’s morgens, het is daarom goed dat je op automatische piloot kunt werken. Na die ochtendwandeling is het tijd voor een douche, ontbijt en tandenpoetsen bijvoorbeeld. Kies de routines die voor jou het best werken en maak er een vast ritueel van.

5. Eet gezond

Wat je overdag eet, heeft een grote invloed op hoe je slaapt ’s nachts. Eet daarom gezond: zet veel groenten op het menu, beperk snelle suikers en ga niet meteen slapen na je laatste maaltijd.

6. Beweeg voldoende

Om ’s ochtends goed uit je bed te raken, zorg je best voor een goed energiepeil. Dat bereik je onder andere door voldoende te bewegen. Ga vaker wandelen, spring op je fiets of ga naar de sportschool.

7. Kom overdag veel buiten

Door een kantoorjob en een druk leven zie je – vooral in de wintermaanden – niet al te veel buitenlucht. Nochtans is die erg belangrijk voor een goede nachtrust. Nog een extra reden voor die wandeling dus.

 

Meer gezonde tips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content