Eten dat in fabrieken wordt gemaakt, denk maar aan ontbijtgranen, pizza en chocoladerepen zijn ongezond, maar zelfs nog veel ongezonder dan gedacht. Volgens onderzoekers zou het de kans op kanker verhogen met 25%.

Jaren dacht men dat vet ongezond was. Je at margarine op je bruine boterham. Nu is er een verschuiving, koolhydraten beperk je liefst – of toch zeker diegenen in aardappelen, brood, pasta en rijst – en vetten moet je zeker aan je menu toevoegen. De grote vijand: onnatuurlijke voeding, eten dat wordt samengesteld in fabrieken. Onder andere Pascale Naessens zweert bij natuurlijke voeding. Ze haalt dit niet uit eigen ervaringen – al heeft ze die wel – maar gaat op zoek naar wetenschappelijke literatuur.

En nu is er zo’n nieuwe studie die bewijst dat het allemaal nog ongezonder is dan gedacht. De additieven die we terugvinden in kant-en-klare maaltijden, voorverpakte snacks zoals ontbijtgranen of cake uit een pakje kunnen kanker triggeren. Meer zelfs, de onderzoekers geloven dat onze stijgende drang naar voorverpakt voedsel in de Westerse landen, zal zorgen voor een stijging van het aantal kankergevallen.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer gezonde tips: