Je weet ondertussen dat er aan voldoende lichaamsbeweging heel wat voordelen verbonden zijn, maar uit een nieuwe studie blijkt nu ook dat niet bewegen nóg veel ongezonder is dan gedacht. Meer zelfs, de onderzoekers beweren dat het ongezonder is dan roken. Snel die sportschoenen aantrekken dus!

De nieuwe studie werd gepubliceerd in vakblad JAMA Network Open. Onderzoekers aan de Cleveland Clinic analyseerden de gezondheid van 122.007 patiënten tussen 1991 en 2014. Zo moesten ze onder andere op een loopband lopen en werden de sterfecijfers bekeken. Er was een duidelijk verband tussen veel beweging en een langer en gezonder leven. Met het rapport willen de onderzoekers iedereen oproepen om meer te bewegen en artsen overtuigen om voldoende beweging aan te raden aan patiënten.

Jane Fonda achterna

“Er is een duidelijk verband tussen cardio en langer leven. En er staat geen limiet op. Aerobics was volgens het onderzoek de beste sport voor een lang leven. Tijd om die Jane Fonda video’s terug vanonder het stof te halen?

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina