Pascale Naessens does it again. Er ligt alweer een nieuw kookboek van haar in de rekken – Puur Pascale 2 – en voor de lancering nodigde onze voormalige Feeling-gastvrouw zo’n 150 lezers en lezeressen uit voor een proeverij aan de oever van de Schelde. Ook wij konden een plaatsje strikken aan haar ellenlange tafel en genoten van een fantastische skyline en uiteraard héérlijke gerechtjes. Kijk even mee!

Vijftig meter lang puur genieten

Haar nieuwe kookboek werd ingeleid door de hartspecialist prof. Dr. Pedro Brugada. Hij hamerde op het belang van beweging, maar ook van voeding om hart- en vaatziekten te voorkomen. Hij loofde Pascale Naessens dan ook énorm en benadrukte dat haar manier van eten perfect is om hartproblemen te vermijden.

Pascale Naessens zelf is super tevreden met de belangstelling voor gezonde voeding, zowel in boeken als op televisie. Ze zei zelfs – met een knipoog – dat Jeroen Meus meer recepten heeft met quinoa dan zijzelf in al haar boeken samen. Een positieve evolutie dus.

Puur Pascale 2 is het achtste kookboek van Pascale Naessens en het tweede in de reeks Puur Pascale. Wat ze er zelf over vertelde? “Puur Pascale 2 is niet zomaar een kookboek. Het is een verfrissend optimistische en constructieve filosofie over eten die welzijn en vitaliteit verkiest boven gewichtsverlies, kwaliteit boven kwantiteit, zelfbeschikking boven schuldgevoel en afkeuring, en genieten boven saaie soberheid. Lees, kook, eet en geniet!” Dat zullen we dan maar doen.

Speciaal voor Feeling verklapte Pascale enkele van haar lievelingsreceptjes. Hier leer je hoe je haar verrukkelijke courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes bereidt en hier ontdek je het recept achter haar gezonde wortel- en kipburgers.

In het nieuwste boek ‘Puur Pascale 2’ vind je heerlijke recepten, wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding en alle tips om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren.

 Meer over Pascale Naessens