Je hoort er steeds vaker over, maar hoe pak je het verantwoord aan: intermittent fasting? Twee believers en voedingsdeskundigen schijnen hun licht op deze nieuwe manier van eten.

 

Periodiek vasten of intermittent fasting is een vrij recente voedingsmethode waarbij je gedurende langere periodes stopt met eten. Aanhangers van dit dieet zijn enthousiast, en de gezondheidsvoordelen zouden talrijk zijn. Zo zou periodiek vasten goed zijn voor je bloedsuikerspiegel, je immuunsysteem en je energiepeil. Bovendien garandeert het een betere vetverbranding dan een traditioneel dieet. Sommige mensen lassen per week meerdere vastendagen in, anderen vasten dagelijks gedurende een paar uur. En wie echt veel gewicht kwijt wil, kan het vasten combineren met een restrictie van het aantal calorieën, zoals wordt aangeraden in het boek De snelle 800 van de Britse dokter Michael Mosley, die beschouwd wordt als de grondlegger van intermittent fasting.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Meer over afvallen & diëten: