Bang dat de sleur in jullie seksleven zal kruipen? Dan wil je dit even lezen. Volgens wetenschappers hebben koppels met het beste seksleven namelijk een eigenschap gemeen.

En dé manier om elkaar te willen blijven behagen heeft niets te maken met ingewikkelde standjes, bijzondere speeltjes of zinnenprikkelend beeldmateriaal. Gurit Birnbaum, professor psychologie aan het Interdisciplinary Center (IDC) in Herzliya in Israël, ontdekte dat partners die buiten de slaapkamer betrokken zijn met elkaar, hun seksuele drive beter behouden. “Bij vrouwen is het effect groter, maar ook het verlangen van mannen krijgt een boost.

Hij liet voor het onderzoek 100 koppels 6 weken lang een dagboek bijhouden. Ze moesten gegevens bijhouden over hun seksuele verlangens en hoe geliefd ze zich voelden bij hun partners. En daaruit bleek dus dat diegene die het gevoel dat hij/zij echt begrepen werd en geliefd was, meer zin had in seks.

Elkaar begrijpen en aanvoelen

“Responsief zijn is erg belangrijk in een relatie. Luisteren naar elkaar, problemen en onzekerheden bespreken en lief zijn voor elkaar”, legt Birnbaum uit. “Bovendien houden deze partners rekening met de wensen en doelen van hun partners. Ze geven bovendien het gevoel dat de relatie echt bijzonder en uniek is”, klinkt het nog.

Meer over seks en relaties: