Waarom je vaker met je vriendinnen over je seksleven moet praten

Het kan zo gezellig zijn, op vrijdagavond samen met vriendinnen en een glaasje rosé keuvelen over koetjes en kalfjes. Naarmate de avond vordert, gaat het steeds vaker over manlief en wat er tussen de lakens gebeurt. En dat zou je eigenlijk beter maar vaker doen, het is namelijk goed voor je seksleven, zo blijkt uit onderzoek.

Aan het onderzoek, gepubliceerd in de International Journal of Sexual Health, namen 600 vrouwen deel. Er werd hen gevraagd hoe vaak ze met vriendinnen hun seksleven bespreken en waarover het precies gaat. Wat bleek? De dames die vaker praten over seks, zijn seksueel bewuster. Dat wil zeggen: ze weten goed wat ze willen, welke behoeftes ze hebben en hoe die vervuld kunnen worden.

Beste vriendinnen

En dat is niet het enige voordeel, praten met je vriendinnen over privézaken zoals seks, versterkt de vriendschapsband. Goed voor die band met je vriendinnen dus. Daarnaast helpt het je onzekerheden weg te werken: ja hoor, iedereen heeft wel eens minder zin in seks. Bovendien kun je je hart luchten én doe je inspiratie op. Goed voor de vrienschap én je seksleven dus, laat die gezellige vriendinnenavonden maar komen!

 

Meer over vriendschappen & seks:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content