Tijd voor verlof! Zoveel calorieën eet je extra op je werk

Werken brengt meer dan geld in het laatje, ook het aantal calorieën dat je naar binnen speelt, schiet de hoogte in. Want op werkdagen eet je heel wat meer dan op andere dagen. Tijd voor verlof?

Die pralines die bij de koffie staan, de taart van een jarige collega of een heerlijke dagschotel in het bedrijfsrestaurant. Er zijn heel wat verleidingen op het werk. Volgens onderzoek van het voedselmerk Kallø eet je daarom heel wat meer dan je denkt. Maar liefst 100.000 calorieën per jaar speelt een gemiddelde vrouwe extra naar binnen per jaar. Auwch. In The Sun lezen we dan weer dat een vrouw ongeveer 135 koekjes, 90 plakjes cake, 90 pakjes snoep en 45 donuts per jaar aan haar bureau eet.

We eten het meest om 10.30 uur en om 15.30 uur. Niet zo vreemd dus, je ontbijt en middageten zijn op die tijdstippen al even geleden. Vrijdag is de dag dat er het meest gezondigd wordt. Maar ook maandag wordt er stevig gesnoept. Daar kijken we helemaal niet van op, maandagblues verdringen met een lekker stuk chocolade: check.

Het is natuurlijk geen ramp om eens stevig te zondigen, maar je kunt best niet overdrijven. Want je kunt er niet alleen van bijkomen, het is ook slecht voor je productiviteit. Gelukkig zijn deze ochtendsnacks wél licht.

Meer weten over gezond eten?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content