Keto staat bekend als streng dieet, maar dat is het volgens Catherine helemaal niet. Zij startte anderhalf jaar geleden te leven volgens de keto levensstijl, en ziet voorlopig alleen maar voordelen. “Ik geniet van lekker eten en voel me beter dan ooit.”

“Ik wilde al jaren enkele kilo’s kwijt, maar diëten hield ik niet vol. Na een tijdje gaf ik er de brui aan, het was ontmoedigend. Toen ik hoorde dat mijn broer en schoonzus met keto bezig waren, was ik eerst sceptisch. Maar tijdens het kerstdiner zag ik hoe goed ze eruitzagen én hoe goed ze nog konden eten. Een nieuw jaar, een nieuwe start, dacht ik. En ik ben erin gevlogen. Ik verdiepte me in de materie, keto was nog niet zo bekend hier, dus ik ging vooral op zoek naar Amerikaanse websites. Eigenlijk was het simpel: ik at bijna geen koolhydraten meer, maar genoot van groenten en gezonde vetten. In het begin woog ik echt af: ik wilde maximum 20 koolhydraten per dag eten. Maar nu weet ik wat het best is en wat ik het lekkerst vind.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

vijftiendagenplan keto plan keto dieet

Wil jij het keto-dieet ook wel eens proberen? Dan ben je hier aan het juiste adres. De komende week legt Julie Van den Kerchove je haarfijn uit hoe je zelf aan de slag kan gaan met haar vijftiendagenplan en delen wij tal van recepten. Zeg maar bye bye tegen die corona-kilo’s! Alle artikels over het keto-plan kan je met je Feeling-account op deze overzichtspagina lezen.

Overtuigd van de voordelen van keto? Meer inspiratie:

Catherine is de beheerder van de facebookgroep Keto België. Ze post er regelmatig tips en recepten.