Waarom avocado-olie de nieuwe kokosolie is

Elke foodie heeft tegenwoordig wel een pot kokosolie in haar kast staan. Maar dat is binnenkort verleden tijd, want er is een nieuwe wonderolie op de markt. Avocado-olie, de olie die geperst wordt uit de pit van de avocado, staat vanaf nu op ons boodschappenlijstje en wel om deze redenen.

 

1. Mooie ogen

De olie is rijk aan luteïne, een stof die van nature in de ogen voorkomt. Bovendien biedt het veel voordelen voor je ogen. Zo zou het de kans op cataract, maculaire degeneratie en andere ouderdomsziektes verkleinen.

2. Gezond hart

De olie is rijk aan omega-9 vetzuren die je hart gezond houden. Avocado-olie heeft een gunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed en verhoogt de goede cholesterol.

3. Voedingsstoffenbooster

Bepaalde voedingsstoffen hebben nood aan vet om goed opgenomen te kunnen worden. Fruit en groenten bijvoorbeeld hebben weinig tot geen vet waardoor sommige stoffen niet opgenomen worden. Als je dus een gezonde salade eet, gevuld met groenten dan mag je deze zeker ruim besprenkelen met avocado-olie.

4. Stralende huid

De olie heeft een zeer gunstig effect op de huid. De gezonde vetten versterken niet alleen je huid, maar ze laten je huid ook makkelijker herstellen van wondjes.

5. Celbeschermer

Avocado-olie bevat zeer veel antioxidanten die je cellen beschermen. Hierdoor blijft je lichaam optimaal werken en heb je veel energie.

Meer gezondheidstips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content