Om de grijze hemel en ons humeur wat op te fleuren, hebben we een kleine dosis magie nodig. Omdat de feestdagen nog ver weg lijken, moeten we dat betoverende effect elders gaan zoeken. Verlichte wandelingen of de zoo in een sprookjesachtige setting, hier is ons programma voor een weekend vol magie.

1. Lanterna Magica

Een betoverd bos wacht je op aan de poorten van Brussel. Het Kasteel van Ter Hulpen biedt je een spectaculair verlichte nachtroute aan tot en met 12 december. De natuurlijke schoonheid van de setting wordt versterkt door kleurrijke creaties die het landgoed een romantische uitstraling geven. Let op: het evenement is enkel toegankelijke met een ticket, dat je hier reserveert!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Alice in Wonderland Lichtfestival Zoo Antwerpen

Voor de sprookjesfans onder ons is er het Alice in Wonderland Lichtfestival in de Zoo van Antwerpen. Je kan in het bekende sprookje duiken van 3 december tot en met 16 januari. De perfect kans voor een nachtelijk en schitterend zoobezoek met de hele familie. Tickets kan je hier aanschaffen.

 

3. Light art Knokke

Een winters weekendje zee gepland? Bezoek dan zeker het gratis lichtkunstfestival in Knokke. Je kan er van 4 december tot en met 9 januari genieten van prachtige dynamische lichtspektakels, fleurige projecties en optische illusies. Er zullen zelfs interactieve attracties en een gratis app met audiobegeleiding zijn, dus vergeet je oortjes niet! Meer info vind je hier.

View this post on Instagram

A post shared by yves (@yvesgent)

4. Winter lichtparcours Brugge

Wil je het idyllische Brugge in een ander, nog feeërieker licht zien? Met 14 imposante installaties wordt de kuststad nóg sfeervoller. Volg het gratis lichtparcours doorheen de historische binnenstad en laat je betoveren tijdens Wintergloed van 26 november tot en met 9 januari. Meer info vind je hier. (Foto van de vorige editie:)

Meer magie in eigen land:

Openingsbeeld: lanternamagica.be