5 x de beste boekenwinkels in Antwerpen om je leeshonger te stillen

In Antwerpen is het niet alleen gastronomisch, maar ook literair fijnproeven. Deze vijf boekhandels laten je heerlijk lettervreten.

1. Copyright: recht op schoonheid

Voor een boekenliefhebber is een bezoek aan boekenstad Antwerpen niet compleet zonder een stop bij Copyright, gelegen naast het ModeMuseum en gespecialiseerd in schoonheid: hier vergeet je de tijd terwijl je de enorme voorraad aan boeken over kunst, architectuur, grafisch ontwerp en design doorspit. Weetje voor de architectuurliefhebbers: de inrichting is van de hand van de wereldberoemde Belgische architect Vincent Van Duysen.

Nationalestraat 28A, meer info op copyrightbookshop.be

2. CronopiO: mekka voor snuisteraars

CronopiO zit in hetzelfde art-decogebouw op het Zuid als restaurant Le John en het Sint-Lievenscollege. In dit snuisteraarsmekka wordt een zorgvuldig gecureerde selectie boeken – in het Nederlands, Engels en Spaans – verkocht die stuk voor stuk een feest voor het oog zijn. En je kunt er nog gezellig iets bij drinken ook.

Kasteelpleinstraat 21, meer info op cronopio.be

3. Stad Leest: de boekhandel van vertrouwen

In de schaduw van Renaat Braems politietoren huist Stad Leest, een Antwerpse boekhandel die met de jaren is uitgegroeid tot veel meer dan dat. Het motto luidt: ‘In books we trust’, maar naast een zeer uitgebreid aanbod literatuur (o.a. romans, kookboeken, kinderboeken, Engelstalige boeken...) kun je er ook terecht voor een gecureerde selectie vinylplaten, originele spelpuzzels, lees- en zonnebrillen én een immens aanbod aan originele wenskaarten. Coming soon: een in house koffiebar.

Oudaan 18, meer info op stadleest.be

4. Luddites: lezen en wijnen

De afgelopen maanden door velen herontdekt: de geneugten van een goed boek vergezeld
van een even goed glas wijn. Luddites is dus wat ons betreft een gouden concept: deze vorig jaar geopende boekhandel en wijnbar biedt enerzijds een selectie van Nederlandstalige en Engelstalige boeken voor groot en klein aan, en anderzijds, welja, wijn. Wij zijn vooral fan van de thematisch samengestelde boek-met-wijnpakketten, ook te verkrijgen via de webshop.

Hopland 34, meer info op luddites.be

5. De Groene Waterman: iedereen waterman

Independent bookshop for independent minds’: het is het credo van De Groene Waterman. Het aanbod van deze eind jaren zestig opgerichte boekhandel is bijzonder rijk: van Nederlands- en Engelstalige romans tot filosofie en poëzie. De medewerkers tippen zowel on- als offline regelmatig hun persoonlijke favorieten. De Groene Waterman is ook een coöperatieve vennootschap: klanten kunnen dus aandeelhouder worden.

Wolstraat 7, meer info op groenewaterman.be

 

Zin in nog meer boeken?

Door: Cara Brems, openingsbeeld: Luddites

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content