Feeling boekenclub: 4 x must reads geselecteerd door onze boekenexpert

Ans Vroom

Boekenexpert Ans Vroom vertelt je elke maand wat er op je to read-lijstje moet staan. Ontdek hier haar 4 favoriete leesboeken van het moment.

De Rachel-affaire – Caroline O’Donoghue

Het was lang geleden dat ik mijn bedtijd uitstelde om verder te kunnen lezen. Maar de wanhopige zoektocht naar liefde van hoofdpersonage Rachel is zo herkenbaar, grappig en ontroerend dat ik deze Ierse bestseller onmogelijk kon wegleggen. Er werd niet voor niets gevochten om de filmrechten van dit onweerstaanbare verhaal, dat nog het best omschreven kan worden als een mix van Will and Grace en Conversations with Friends. Een literaire pleister op de wonde voor iedereen die ooit jong was, verliefd werd op de verkeerde persoon of op de juiste persoon op het verkeerde moment.  

De Rachel-affaire – Caroline O’Donoghue – Ambo/Anthos.

Lang en gelukkig – Naoise Dolan

In deze hedendaagse relatiekomedie maken we kennis met de vijf protagonisten van een toekomstig huwelijksfeest: de bruid, de bruidegom, de getuige, het bruidsmeisje en de gast. We volgen hen van bij het verlovingsfeest tot op de dag van de bruiloft. Gaandeweg zien we de relatie van het koppel vanuit verschillende perspectieven en wordt steeds duidelijker dat het bruidspaar misschien toch niet zo goed bij elkaar past. De vraag is of ze het jawoord alsnog zullen geven? Een heerlijke pageturner met een originele vorm en een meer dan rake inhoud.

Lang en gelukkig – Naoise Dolan – Atlas Contact.

De droom van Kyoto – Muriel Barbery

Wanneer een eenzame, gevoelige kunsthandelaar uit Kyoto de Franse Maud ontmoet die op doorreis is in Japan, brengt hij enkele nachten met haar door. Na haar vertrek terug naar haar thuisland komt hij per toeval te weten dat Maud zwanger is. Tegen haar wil in gaat Haru op zoek naar een manier om zijn dochter te zien opgroeien. Hij vraagt een fotograaf om het leven van de jonge Rose op discrete wijze vast te leggen. Een ingetogen, ontroerend liefdesverhaal voor liefhebbers van de verfijnde Japanse cultuur.

De droom van Kyoto – Muriel Barbery – Oevers.

Tosca – Maud Vanhauwaert

Dichter Maud Vanhauwaert ­debuteert ijzersterk als roman­auteur met dit meeslepende verhaal over May, een vertaler die langzaam in de ban raakt van een mysterieus getraumatiseerd meisje. Tosca is een slim opgebouwde roman vol onderhuidse spanning waarin feit en fictie op subtiele wijze vervagen, zodat je als lezer na een tijdje zelf niet meer weet wie je moet geloven. Terwijl de relatie tussen May en de suïcidale Aline steeds toxischer wordt, neemt de kracht van deze poëtische leeservaring alleen maar toe.

Tosca – Maud Vanhauwaert – Das Mag.

Meer ontdekken

Partner Content

Gesponsorde content