Lupin

Veel kijkplezier: dit zijn de kijktips van onze cultuurexperten

Nu het terug tv-weer wordt, tippen onze cultuurexperten Andreas Ilegems en Ans Vroom met veel graagte de nieuwe to sees op de streamingsplatformen. Een portie feminisme of  horror? Er is voor elk wat wils deze maand.

Exen

In dit veelbelovende comedydrama speelt Bart Hollanders een bon vivant die zijn losbandige leven vaarwel zegt om te trouwen met zijn grote liefde, gespeeld door de geweldige Serine Ayari. De romantiek laait hoog op, tot een confrontatie met een reeks indrukwekkende ex-vriendinnen (zoals Charlotte ­Timmers, Ella-June Henrard, Janne Desmet en Eva Binon) voor troubles in paradise zorgt.

Nu op Streamz, vanaf 26 september op VTM.

The Fall of the House of Usher

Deze serie, gebaseerd op het werk van horror­auteur Edgar Allan Poe, volgt de CEO van een corrupt farmaceutisch bedrijf wiens kinderen op gruwelijke wijze sterven. De serie belooft een mix van horror en humor, gecreëerd door Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) en doordrenkt met bloedrode tinten.

Vanaf 12 oktober op Netflix.

Lessons in Chemistry

Vorig jaar een bestseller van Bonnie Garmus, nu omgevormd tot een fraaie serie. Lessons in Chemistry draait om scheikundige Elizabeth Zott, die in de jaren vijftig via een kookprogramma op televisie strijdt tegen seksisme en het glazen plafond. De rol van ­Elizabeth wordt vertolkt door niemand minder dan Brie Larson, die naam en faam kreeg dankzij rollen in Room en Captain Marvel (en dankzij haar inzet voor diversiteit en gendergelijkheid).

Vanaf 13 oktober op Apple TV+.

Lupin

Het derde seizoen van Franse Netflix-­hit Lupin belooft opnieuw een spannend kat-en-muisspel met meesterdief Assane Diop (Omar Sy). Het speelt zich meer dan twee jaar later af dan seizoen twee. Assane heeft wraak genomen op de dood van zijn vader en is verdwenen om zijn familie te ­beschermen. Maar een nieuwe zaak zou Frankrijks meest gezochte man weer in de spotlight brengen. Goed nieuws voor fans van zijn viervoeter J’Accuse (dat zijn wij!): die schattige hond is ook weer van de partij.

Seizoen 3, vanaf 5 oktober op Netflix.

De laatste dag

Dat Elisabeth Lucie Baeten ooit haar eigen comedyreeks zou krijgen, stond in de sterren geschreven. Met haar ­hilarische filmpjes op Instagram bereikt ze al lang een schare trouwe fans, die nu op hun wenken bediend worden in deze splinternieuwe workplace comedy. Baeten schreef niet alleen het scenario (samen met Charlotte Vanhecke van Loslopend wild), maar speelt ook de hoofdrol in de korte ­afleveringen van telkens tien minuten.

Nu op VRT MAX.

De club

Deze tragikomische fictiereeks, geïnspireerd door de eigen ervaringen van de scenaristen, volgt drie koppels die vrienden worden in de wachtzaal van de dienst fertiliteit. Een Vlaams-Nederlandse cast met onder anderen Evelien ­Bosmans, Dominique Van Malder en Janne Desmet brengt een authentiek en warm verhaal, zonder taboes en met een groot gevoel voor humor.

Nu op VRT 1 en VRT MAX.

Meer tips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content