De beste festivals aan zee die je echt niet mag missen

Summer’s here en dat betekent weer een hele zomer lang terrasjes doen, lekker uiteten, genieten van de zon en de leukste events bijwonen. Festivalliefhebbers: deze is voor jullie! Wij hebben een lijstje gemaakt met onze favoriete beachfestivals aan onze eigen Belgische kustSee you there... 

1. Beachland

Beachland staat gelijk aan twee dagen puur dans- en feestplezier op het strand. De grootste artiesten uit de Belgische dancewereld zorgen samen met deejays uit toonaangevende clubs en enkele internationale toppers voor een party in ware Ibiza-stijl.

7 & 8 juli in Blankerberge, meer info op beachland.be

2. Hap Foodtruckfestival

Mobiele keukentjes toveren ’t Paelsteenveld om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Met gezellige zithoekjes, picknickdekentjes en sfeerverlichting is dit één groot feest met heerlijk eten en muzikale intermezzo’s.

27 t.e.m. 29 juli in Bredene, meer info op hapfestival.be

3. Afro C Festival

Dit kleurrijke en exotische festival op ‘t Paelsteenveld is uitgegroeid tot het grootste wereldmuziekevenement aan de kust. Voor liefhebbers van reggae, dub, hiphop, salsa, ska en andere muziek met roots in de wereldmuziek is het festival elk jaar opnieuw een ware traktatie.

10 & 11 augustus in Bredene, meer info op afrocaribbean.be

4. Manifiesta

Welkom op het Feest van de Solidariteit. Twee dagen lang ontdek je de wereld zoals hij
zou moeten zijn. Een festival waar extra aandacht wordt besteed aan duurzaamheid, verdraagzaamheid en toegankelijkheid. Met optredens van o.a Asian Dub Foundation en Raymond van het Groenewoud.

8 & 9 september in Bredene, meer info op manifiesta.be

5. Feest in’t park

Naar jaarlijkse gewoonte: een gratis topfestival op de laatste zaterdag van juni met verspreid in het park verrassende workshops, een zuiderse markt met wereldkeuken en interactieve expo’s. Vanaf 18 uur start het avondprogramma met wereldmuziek op het podium.

30 juni in Brugge, meer info op feestintpark.be

6. Cactusfestival

Er zijn weer grote namen van de partij op het Cactusfestival. Charlotte Gainsbourg, Triggerfinger en Emeli Sandé zijn nog maar het topje van de ijsberg. Check snel de volledige affiche!

13 t.e.m. 15 juli in Brugge, meer info op cactusfestival.be

7. MOODS!

Elk jaar de laatste week van juli en de eerste week van augustus fungeert het wereldvermaarde decor van de historische binnenstad van Brugge als unieke locatie voor concerten. Moods! wordt een sfeerfestival met een mix van zowel gratis als betalende concerten.

27 juli t.e.m. 8 augustus in Brugge, meer info op moodsbrugge.be

8. WECANDANCE

Een festival waar food en fashion minstens even belangrijk zijn als de muziek. Laat je meeslepen door de uitbundige sfeer van dit elektronische dansfeest in een uitzinnig decor. Benieuwd wat het jaarthema ‘Acid Cowboys’ in petto heeft...

11 & 12 augustus in Zeebrugge, meer info op wecandance.be

9. Baaibaai

Familiefestival met concerten voor de kinderen en randanimaties, in het gigantische strandspeeldorp: met schminkateliers, dansinitiaties en springkastelen. Sluit de avond mee af met vuurwerk op het strand.

21 & 22 juli in Wenduine, meer info op baaibaaifestival.be

10. Kneistival

Ongetwijfeld volgen er nog meer sterke namen, maar met kleppers als Milo Meskens of
Discobar Galaxie belooft het nu al een waar feest te worden op het Heldenplein. Reden
genoeg dus om een avondje naar Knokke af te zakken.

17 t.e.m. 22 juli in Knokke-Heist, meer info op kneistival.be

11. Nostalgie Beach festival

Op zaterdag 11 augustus is het festivalpark van Middelkerke het decor voor de 5de editie van het Nostalgie Beach Festival. De hele dag lang kun je meezingen en -dansen op de
grootste classics uit de jaren 70, 80 en 90! Op het programma onder andere De Kreuners, Jimmy Cliff en Alphaville.

11 augustus in Middelkerke, meer info op nostalgiebeachfestival.be 

12. Ostend Beach

Het Kleine Strand van Oostende wordt op 7 en 8 juli weer omgetoverd tot de speeltuin
van Ostend Beach Festival. Met namen als Double Pleasure, Felix Da Housecat en Zonderling zal het weer een feestje van formaat worden.

7 & 8 juli in Oostende, meer info op ostendbeach.be

13. Leffingeleuren festival

De ultieme afsluiter van het Belgische zomerseizoen. Elk jaar spelen hier zo’n 30 artiesten uit binnen- en buitenland op verschillende podia. Vooral de ongedwongen sfeer en de unieke locatie maken er een absoluut topevent van.

14 t.e.m. 16 september in Middelkerke, meer info op leffingeleurenfestival.be

Meer leuke tips over wat er te doen is deze zomer vind je in onze kust-special!

Meer zomertips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content