Dit zijn de nieuwste must-see Netflix-series geselecteerd door onze cultuurexpert

Andreas Ilegems

Schijnt de zon eens een dagje niet deze maand? Geen paniek, tijd voor Netflix en chill dus! Cultuurexpert Andreas Ilegems selecteerde voor jou dé series die je in juli moet bekijken, mooi weer of niet.

Stranger Things (seizoen 4, volume 2)

Stranger Things seizoen 4 is uit op Netflix!

Netflix loste al zeven afleveringen van zijn blockbuster Stranger Things. Maar die zevende aflevering betekende niet het slot van het vierde seizoen. Nog twee afleveringen werden ons beloofd, samen goed voor bijna vier uur entertainment van het allerhoogste niveau. En dan is het écht over en uit voor Eleven en co – althans tot het vijfde en àllerlaatste seizoen er komt.

Borgen: Power & Glory

De Deense politieke dramareeks Borgen: power & glory in nu te zien op Netflix.

Meer dan tien jaar nadat Birgitte Nyborg (weergaloos vertolkt door Sidse Babett Knudsen) het hart van menig tv-kijker veroverde, maakt ze een comeback door de grote poort. In dit nieuwe seizoen van het Deense politieke drama is Bibi minister van Buitenlandse zaken geworden en raakt ze verwikkeld in een internationale machtsstrijd om de vondst van olie in Groenland. Klimaat, politiek, de combinatie werk-gezin: het zit allemaal in het ijzersterke Borgen vervat.

Peaky Blinders (seizoen 6)

Bekijk het zesde seizoen van Peaky Blinders op Netflix in juli!

Het zesde en laatste seizoen van de schitterende Britse misdaadreeks Peaky Blinders, over de meest coole gangsterbende met boerenpetten uit de Britse geschiedenis. Actrice Helen McCrory overleed vorig jaar na een strijd tegen borstkanker, en haar dood heeft uiteraard gevolgen voor de verhaallijn van haar personage, de vurige Polly. Aan spanning en dreiging echter geen gebrek, want bendeleider Tommy Shelby (Cillian Murphy) zint op een wraakactie tegen zijn vele rivalen.

The Umbrella Academy (seizoen 3)

The Umbrelly Academy is terug met een nieuw seizoen.

Fan van superhelden, tijdreizen en de apocalyps? Dan is het knettergekke Umbrella Academy vast je ding. De serie is gebaseerd op een comic van Gerard Way, de frontman van de band My Chemical Romance en volgt zeven superhelden van de familie Hargreeves. In het derde seizoen krijgen we zowaar de allereerste trans-superheld te zien: de veelbesproken transitie van acteur Elliot Page werd door de schrijvers ook in het verhaal verwerkt.

Love & Anarchy (seizoen 2)

De serie Love & Anarchy op Netflix is allesbehalve een typische scandinoir serie!

Wie dacht dat Zweedse fictie alleen maar om moorden en psychopaten draait: tijd om je vooroordeel te herzien. Het Zweedse Love & Anarchy is een heerlijk luchtige, romantische kantoorkomedie rond een oververmoeide moeder van twee die op haar werk een affaire begint met de jonge, knappe IT’er Max, nadat die haar na de uurtjes betrapte op masturberen. De twee schotelen elkaar de meest extreme challenges op het werk voor, met verregaande én hilarische gevolgen.

Keep Sweet: Prey and Obey

Bekijk de serie Keep Sweet- Pray and obey op Netflix in juli.

Hoe ver kan godsdienstwaanzin gaan? Extreem ver, zo blijkt uit deze true crime-reeks die je een hoogst verontrustende blik gunt in het geschifte brein van mormoons sekteleider Warren Jeffs. Die zelfverklaarde profeet nam in 2002 de leiding over de Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints

(FLDS) en was in de loop der jaren getrouwd met 78 vrouwen, van wie er liefst 24 minderjarig waren. Op de thuisbasis van de sekte, een grote ranch in het westen van Texas, werden haast continu jonge meisjes en vrouwen misbruikt door Jeffs. Godzijdank zit de man inmiddels voor levenslang achter slot en grendel.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content