De beste nieuwe series en films op Netflix gekozen door onze cultuur-expert

Andreas Ilegems

Zin om een avondje te bingen, maar heb je moeite met kiezen in het eindeloze aanbod van Netflix? Feeling to the rescue. Cultuurexpert Andreas Ilegems selecteert voor jou de beste nieuwe series & films op Netflix.

Anatomy of a Scandal

Wanneer de Britse parlementariër James Whitehouse wordt aangeklaagd wegens de verkrachting van zijn stafmedewerker, komt zijn huwelijk en gezinsleven op de helling te staan. Sienna Miller en Rupert Friend spelen de hoofdrollen als het ogenschijnlijk ultieme powerkoppel. Aanrader, deze miniserie van de makers van het succesvolle The Undoing en Big Little Lies, die binnengluurt bij de Britse elite. Al was het maar omdat de reeks, gebaseerd op het gelijknamige boek van rechtbankjournalist Sarah Vaughan, een gevoelig maatschappelijk punt aankaart: de soms twijfelachtige waarheid en betekenis van consent. 

Russian Doll – seizoen 2

Natasha Lyonne kreeg in 2019 een Emmynominatie voor haar vertolking in deze heerlijk exisentialistische comedyserie, en keert in al haar glorie terug als Nadia Vulvokov. Vier jaar nadat ze haar 36e verjaardagspary in New York telkens opnieuw beleefde, en telkens opnieuw doodging, komt ze weer terecht in zo’n time loop. Deze keer reist ze per ongeluk terug naar haar geboortejaar 1982, en moet ze er een familiemysterie zien op te lossen.

Dirty Lines

Dirty Lines Netflix

In 1987, een tijd waarin dickpicks en sexting nog niet bestonden, start psychologiestudente Marly (Joy Delima) met een nieuwe bijverdienste bij Teledutch, een Nederlands telecombedrijf gespecialiseerd in sekslijnen. Dat wil zeggen: in de telefoon hijgen en mannen opgeilen. Big business, zo blijkt, want in geen tijd verdienen oprichter-broers Frank en Ramon (Minne Koole en Chris Peters) tonnen geld en wordt Marly volledig meegezogen in een seksuele revolutie. Naughty stuff!

The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes

The Lost Tapes of Marilyn Monroe Netflix

Sinds het overlijden van Marilyn Monroe op 5 augustus 1962 werd er duchtig gespeculeerd over de ware toedracht van haar dood: was het zelfmoord, een ongeluk of toch moord? Deze beklijvende documentaire duikt in het geheimzinnige verleden van de filmster op zoek naar een antwoord, en doet daarvoor beroep op een berg nooit eerder uitgezonden interviews met mensen uit Monroes inner cirle.

The 7 Lives of Lea

The 7 lives of Lea Netflix

De Franse Léa wordt maar liefst zeven keer wakker in het verleden. En alsof dat niet raar genoeg is, wordt ze zeven keer wakker in andermans lichaam. Door de ogen van die zeven verschillende personen probeert ze de waarheid achter de dood van een jongeman waarmee ze op school zat te achterhalen. Is zijn dood de trigger van haar paranormale belevenissen?

Better Call Saul 6

Better Call Saul Netflix

Het laatste seizoen van Better Call Saul, de briljante spin-off van Breaking Bad, liep vertraging op door corona, en door de hartaanval die hoofdrolspeler Bob Odenkirk kreeg op de set, maar is nu toch gearriveerd om de lente op te leuken. Lukt het Saul Goodman om weer advocatenstreken uit te halen? Vast. Duikt hij dieper de onderwereld in? Absoluut. En hoe eindigt het verhaal van zijn lief slash collega Kim Wexler (Rhea Seehorn)? Breaking Bad-kijkers weten al dat zij in die serie géén rol speelt, wat voor een ondraaglijke spanningsboog zorgt.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content