5 expo’s die je niet mag missen

De zomer loopt stilaan op z’n einde, maar dat wil niet zeggen dat er geen leuke dingen meer op planning staan. Haal je agenda erbij, plan een tripje met vriendinnen en bezoek deze fantastische expo’s. Je zult er geen spijt van krijgen.

 

1. La Boverie

La-boverie-luik

Het fonkelnieuw Luikse museum La Boverie is na vijf jaar verbouwen eindelijk omgetoverd tot een juweeltje midden in een prachtig park. Namen zoals Picasso, Braque, Marie  Laurencin en Matisse zijn verzameld rond een boek van Anne Sinclair. La Boverie werkt samen met het Louvre, dat de expo’s mee vormgeeft. Franse flair gegarandeerd!

21 Rue de la Boétie, La Boveri, Luik – Van 22/09/2016 t.e.m 29/01/2017 – www.laboverie.com

2. OOG

OOG

OOG is een kunstinstallatie dat gedurende het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN. op drie verschillende locaties zijn deuren zal openen. Het zijn levensechte irissen van vier meter doorsnee bevestigd op grote hoge gebouwen, waaronder op het Sanoma Media gebouw (waar o.a de Feeling redactie zit) waarmee je de stad Mechelen – letterlijk – met andere ogen ontdekt.

We schenken samen met OP.RECHT.MECHELEN. duotickets weg voor de kunstinstallatie OOG. Klik hier om deel te nemen aan de wedstrijd. 

Sanoma Media Belgium, Stationsstraat 55, Mechelen – 17/09/2016 t.e.m 06/11/2016 – www.oprechtmechelen.be

3. Rik Wouters

zotgewelddwazemaagd

Notoir fauvist, Rik Wouters, is dit jaar 100 geleden overleden. Ter herdenking worden er tal van evenementen georganiseerd. In Mechelen, waar hij vandaan kwam, gaan een hele reeks kunstenaars, zoals Marlene Dumas, Berlinde De Bruyckere en Alain Platel aan de slag met zijn iconische beeld Zot geweld. Samen organiseren ze de expo Zot Geweld/Dwaze maagd in het Hof van Busleyden.

Hof van Busleyden, Mechelen – 26/08/2016 t.e.m 11/12/2016 – muse.mechelen.be

 

4. Ai Weiwei

aiweiwei

De steeds toenemende vluchtelingenstroom is het thema van deze expo. Als politiek vluchteling onder constante surveillance door de Chinese overheid voelt de kunstenaar zich verwant met de groeiende stroom vluchtelingen die Europa proberen te bereiken. Zijn bezoeken aan verschillende vluchtelingenkampen in Lesbos, Syrië, Turkije, Italië en Frankrijk waren zijn inspiratie voor deze indrukwekkende tentoonstelling.

Foam Museum, Keizersgracht 609, 1017 DS Amsterdam, Nederland – 16/09/2016 t.e.m 07/12/2016 – www.foam.org

5. Peter Lindbergh. A different vision of fashion photography

peter-lindbergh-a-different-vision-fashion-photography

In de Kunsthal Rotterdam worden archieffoto’s van de uiterst getalenteerde modefotograaf Peter Lindbergh tentoongesteld. Je kan er terecht voor 30 jaar modegeschiedenis door zijn lens in 205 foto’s van 25 bekende modemerken en vele topmodellen. Dé must-see voor modeliefhebbers en fotografen. Je ziet er o.a Wild At Heart met modellen als Cindy Crawford, Linda Evangelista en Naomi Campbell. Lindbergh scoorde covers op luxebladen als Vogue en veranderde hierdoor de modefotografie. Naast zijn vele foto’s zijn er ook achter-de-schermen filmpjes te zien met zijn muze Kate Moss en andere topmodellen.

Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam, Nederland – 10/09/2016 t.e.m 12/02/2017 –www.kunsthal.nl

 

Lees ook:

Dit is de best betaalde actrice van het jaar 

Even genieten: de mooiste reisfoto’s van het afgelopen jaar

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content