Feeling boekenclub: 4 x must reads geselecteerd door onze boekenexpert

Ans Vroom

Boekenexpert Ans Vroom vertelt je elke maand wat er op je to read-lijstje moet staan. Ontdek hier haar 4 favoriete leesboeken van het moment.

Feria – Ana Iris Simón

Debutante Ana Iris Simón scoorde in haar thuisland Spanje met deze krachtige autobiografische roman over haar jeugd op het platteland rond La Mancha, de streek die bekend werd door het iconische verhaal van Don Quichot. Ze bracht haar kinderjaren door op kermissen en jaarmarkten, waar haar grootouders een speelgoedkraam uitbaatten en nostalgische verhalen over vroeger vertelden. Tijdens haar studies in Madrid begon Simón zich te schamen voor haar bescheiden afkomst, om later als dertiger opnieuw te verlangen naar de eenvoud en de tradities van haar jeugd, die ondertussen al lang verdwenen zijn.

Feria – Ana Iris Simón – Das Mag

Maar verder gaat het goed met me – Monica Heisey

Maggies huwelijk is 608 dagen nadat het is begonnen al gestrand, maar verder gaat het goed met haar. Natuurlijk is ze voor het eerst in haar leven alleen, kan ze haar huur niet betalen en schiet haar masterscriptie totaal niet op. Toch is ze vastberaden om haar nieuwe status van onverwacht snel gescheiden vrouw te omarmen. Dit veelgeprezen debuut over de onzekerheden van moderne liefde, vriendschap en geluk van Canadese auteur en comedian Monica Heisey is geestig, messcherp en bij momenten pijnlijk herkenbaar.

Maar verder gaat het goed met me – Monica Heisey – Prometheus

Rosarium – Charlotte Weitze

De relatie tussen mens en natuur staat centraal in deze magisch-realistische Deense roman over een gezin dat op de vlucht slaat voor oorlogsgeweld en moet overleven in een bos. Verwacht geen lineair verteld historisch verhaal, maar wel een originele mengeling van dromerige schoonheid en dystopie, poëtisch en verontrustend tegelijk. Denk aan een meisje dat wortel schiet in een woud en een roos die reageert op menselijke aanwezigheid. Voor de liefhebbers van Haruki Murakami én de sprookjes van Grimm, geschreven met een zinnelijke afstandelijkheid à la Marieke Lucas Rijneveld.

Rosarium – Charlotte Weitze – Meridiaan Uitgevers

Nomade – Humeyra Cetinel

De rust in het Turkse bergdorp Kiraz wordt verstoord door de komst van een groep nomaden, die zijn tenten opslaat aan de rand van de kleine gemeente. Dorpsjongen Ibrahim is gefascineerd door de nieuwe bewoners en zoekt, ondanks het verbod van zijn ouders, contact met het mysterieuze herdersvolk. Even lijkt zijn nieuwsgierigheid voor een warme toenadering te zorgen tussen de twee gemeenschappen, tot hij zich op een avond te ver waagt en iets ziet wat niemand ooit had mogen zien. Een mooie, helder geschreven debuutroman over schande, schaamte en schuld, gebaseerd op historische feiten.

Nomade – Humeyra Cetinel – Borgerhoff & Lamberigts

Meer wegdromen


Partner Content

Gesponsorde content