Feeling boekenclub: 8 x must-reads geselecteerd door onze boekenexpert

Ans Vroom

Boekenexpert Ans Vroom vertelt je vanaf nu elke maand wat er op je to read-lijstje moet staan. Ontdek hier haar 8 favorieten van het moment.

Trio – Johanna Hedman

Wie houdt van complexe liefdesverhalen à la Normal People van Sally Rooney zal zijn hart ophalen aan dit fijngevoelige debuut van de Zweedse Johanna Hedman. Zij vertelt het verhaal van drie twintigers uit compleet verschillende werelden, die zich tijdens hun studententijd in Stockholm onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken voelen. Zoals vaak gebeurt in de liefde blijven te veel gevoelens onuitgesproken, wat jaren later tot spijt en melancholie leidt.

Johanna Hedman - Trio | Ambo|Anthos Newsroom

Trio – Johanna Hedman – Ambo/Anthos uitgeverij

Drie zomers – Margarita Liberaki

Zussen Maria, Infanda en Katerina groeien op in de weelderige natuur van het platteland rond Athene, net voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Gedurende drie zomers delen ze alles met elkaar. In deze roman onderzoekt de schrijfster wat het destijds betekende om een jonge vrouw te zijn. Een ontroerend coming of age-verhaal dat je op warme zomerdagen doet wegdromen naar de zuiderse setting van Griekse zomers, waarin kleine meisjes uitgroeien tot jonge vrouwen.

Drie zomers – Margarita Liberaki – Meulenhoff Uitgeverij

Een liefdeshuwelijk – Monica Ali

Het moet van Bridget Jones geleden zijn dat ik nog eens een literair hoofdpersonage tegenkwam dat met zoveel humor over haar liefdesperikelen vertelt als Yasmin Ghorami, de jonge Bengaals-Britse arts die op het punt staat te trouwen met haar knappe verloofde Joe. Deze eigentijdse romcom heeft als bonus een multicultureel en maatschappijkritisch tintje, want de schrijfster schuwt grote thema’s als racisme, discriminatie en feminisme niet. Bridget krijgt stevige concurrentie!

Een liefdeshuwelijk – Monica Ali – Geus Uitgeverij

Is het leven beter met twee? – Mounira Bazzi & Femke Coopmans

Yogadocenten Mounira Bazzi en Femke Coopmans gingen op zoek naar antwoorden op de grote levensvragen die iedereen zich wel eens stelt. Ze legden hun oor te luisteren bij eeuwenoude oosterse filosofieën en mixen hun bevindingen met ideeën uit onze moderne wereld. Een boek vol wijsheid en praktische tips om het leven van alledag net dat tikje draaglijker te maken. Eentje om te koesteren.

Is het leven beter met twee? – Mounira Bazzi & Femke Coopmans – Borgerhoff & Lamberigts Uitgeverij

Ooit bouwden wij luchtkastelen – Evangeline Agape

Poëzie heeft soms het imago moeilijk leesbaar en hermetisch te zijn. Daarom is het zo fijn om af en toe een toegankelijke dichtbundel als deze te kunnen tippen. Illustrator en schrijver Evangeline Agape schrijft breekbare gedichten over keiharde droomwerelden en zachte werkelijkheden, die ze zelf voorziet van kleurrijke illustraties. Een bundel om aan jezelf cadeau te doen, en vervolgens te lezen én te herlezen.

Ooit bouwden wij luchtkastelen – Evangeline Agape – Pelckmans Uitgeverij

Leonora in het ochtendlicht – Michaela Carter

Ik ben fan van romans die gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen. Zeker als ze het levensverhaal schetsen van een boeiend historisch figuur dat voordien onderbelicht bleef. Kunstenares Leonora Carrington leefde in de schaduw van haar beroemde minnaar, de surrealistische schilder Max Ernst. Deze roman, die zich afspeelt in het Parijs van de woelige jaren 30, bewijst dat zij zelf ook een plekje verdient in de kunstgeschiedenis. Een onvergetelijk verhaal over liefde, kunst en lotsbestemming.

Michaela Carter - Leonora in het ochtendlicht

Leonora in het ochtendlicht – Michaela Carter – Orlando Uitgeverij

Aroma – Ann Galland

Wie deze zomer naar het zuiden trekt en nog op zoek is naar het ideale romantische vakantieboek om in de reiskoffer te steken, kan nu stoppen met zoeken. De Vlaamse onderneemster Ann Galland, die afwisselend in Gent en in Italië woont, schreef een meeslepend avonturenverhaal dat zich afspeelt in Venetië. Iedere pagina van dit boek over de kracht van familie en schoonheid, ademt de zinnelijke sfeer van la bella Italia.

Aroma – Ann Galland – Borgerhoff & Lamberigts Uitgeverij

Dat kan ik niet, dat kan ik wel – Inge Rylant

Heel af en toe zijn kinderboeken zo leuk dat ze ook volwassenen kunnen bekoren. Illustrator en designer Inge Rylant heeft een patent op prachtig vormgegeven voorleesboeken, die jonge kinderen uitdagen om na te denken over zichzelf en de wereld om hen heen. Aan de hand van
vrolijke kleuren, heldere lijnen en directe vormen verwerkt ze deze keer twintig fascinerende dierenweetjes in een boek dat minstens even leuk is om naar te kijken als om voor te lezen.

Dat kan ik niet, dat kan ik wel

Dat kan ik niet, dat kan ik wel – Inge Rylant – Pelckmans Uitgeverij

 

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content