Binge-inspiratie nodig? Deze films en series moet je deze maand zien op Streamz

Andreas Ilegems

Na een zonnig zomerweekend vandaag nood aan een avondje op de sofa? Cultuurexpert Andreas Ilegems tipt welke nieuwe films en series op Streamz absoluut het kijken waard zijn.

Een goed jaar

De nieuwe serie Een goed jaar kan je nu bekijken op Streamz: spanning, humor en tragiek verzekerd.

Spanning, humor en tragiek bij bosjes in deze tragikomische reeks over losers Lenny en Erik (gespeeld door Boris Van Severen en Jurgen Delnaet) die in de kelder van Eriks tante een wijnkelder uit de Tweede Wereldoorlog aantreffen. Alleen blijkt het niet meteen het slimste plan om die daarna te proberen verpatsen als de privécollectie van Adolf Hitler. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Joke Devynck en Frances Lefebure.

Nu te bekijken op Streamz.

Les Olympiades

Les Olympiades van de Franse regisseur Jacques Audiard staat nu op Streamz.

Absoluut meesterwerk van de Franse regisseur Jacques Audiard (De rouille et d’os). Van de wonderlijk oprechte personages – vier millennials die in dezelfde wijk in het Parijse dertiende arrondissement op zoek zijn naar liefde en verbinding – tot het knap uitgewerkte scenario en de sublieme zwart-witfotografie, Les Olympiades is een héérlijke liefdesfilm die je gezien moet hebben.

Nu te bekijken op Streamz. 

The Worst Person in the World

Nog inspiratie voor de Streamz-kijkers: The worst person in de world, geregisseerd door de Noorse Joachim Trier.

Deze zwarte komedie van de Noorse regisseur Joachim Trier neemt je in twaalf hoofdstukken mee in het woelige liefdesleven van dertiger Julie (fantastisch vertolkt door Renate Reinsve) die niet meer doet dan haar geluk najagen, en daardoor ontaardt in de slechtste mens ter wereld. Heerlijke cinema, en de wrange nasmaak die volgt is nu eenmaal een deel van het leven.

Nu te bekijken op Streamz. 

Un monde

Un Monde, een emotioneel pestdrama die veel lof kreeg op het filmfestival van Cannes, nu op Streamz.

Toen dit pestdrama van de Belgische Laura Wandel vorig jaar op het filmfestival van Cannes in première ging, viel het een staande ovatie en lovende kritieken te beurt. Het verhaal van een meisje dat naar het eerste leerjaar gaat en getuige is hoe haar grote broer op de speelplaats gepest wordt, legt een knoop in je maag. Een meeslepende duik in het oorlogsgebied dat de speelplaats kan zijn.

Nu te bekijken op Streamz. 

Dealer

Bekijk Dealer, een Vlaamse productie door Jeroen Perceval op Streamz.

Met Dealer regisseerde Jeroen Perceval – ook bekend als acteur, schrijver en muzikant – een straf, rauw, ontroerend verhaal over de vriendschap die ontstaat tussen een veertienjarige dealer (indrukwekkend gelaagde rol van nieuwkomer Sverre Rous) en een aan coke verslaafde, internationaal gevierde acteur (Ben Segers). Perceval putte daarvoor inspiratie uit zijn eigen drugsverleden.

Nu te bekijken op Streamz. 

Westworld (seizoen 4)

Het vierde seizoen van de sci-fi reeks Westworld vind je nu ook op Streamz.

Deze sf-reeks over cowboys, robots, en vrije wil verloor zich soms in een doolhof van onbegrijpelijke plotwendingen. Maar het vierde seizoen intrigeert weer, vooral dankzij de onverwoestbare vrouwelijke personages. Met voorop Evan Rachel Wood. Zij keert in reeks 4 niet terug als haar gekende personage, de rebelse androïde Dolores, maar wel als Christina, een schrijfster van videogames in New York die het probeert te maken in de grote stad.

Nu te bekijken op Streamz. 

Meer kijkt-, lees-, en luistertips:

Partner Content

Gesponsorde content