Feeling Boekenclub: 8 x must-reads geselecteerd door onze boekenexpert

Ans Vroom

Boekenexpert Ans Vroom vertelt je vanaf nu elke maand wat er op je to read-lijstje moet staan. Ontdek hier haar 8 favorieten van het moment.

Waar de wolf loert – Ayelet Gundar-Goshen

De Israëlische Lilach Sjoester woont met haar man en tienerzoon Adam in een prachtig huis met zwembad in het hart van Silicon Valley. In tegenstelling tot vroeger in haar thuisland voelt ze zich veilig en hoeft ze in Amerika niet constant op haar hoede te zijn. Dat denkt ze althans, tot een islamitische klasgenoot van haar zoon op een feestje dood in elkaar zakt en Adam beschuldigd wordt van moord. Een genuanceerd en ingenieus opgebouwd verhaal over hoe weinig we als ouders van onze kinderen weten.

boeken Waar de wolf loert

Waar de wolf loert – Ayelet Gundar-Goshen – Uitgeverij Cossee

Ghost lover – Lisa Taddeo

Wie houdt van romantische liefdesverhalen met een happy end is bij Lisa Taddeo aan het verkeerde adres. In haar nieuwe verhalenbundel geeft ze een ontluisterende kijk in het Amerikaanse datingleven anno 2022. Ze schetst een hilarisch en soms pijnlijk confronterend beeld, waarin eenzame vrijgezellen zich een weg banen door de jungle van moderne relaties. Een cynische versie van Sex and the city, maar dan twintig jaar later en zonder Mister Big.

boeken Ghost Lover

Ghost lover – Lisa Taddeo – Nijgh & Van Ditmar

Kitchen – Banana Yoshimoto 

Na de dood van haar familieleden sluit Mikage, het hoofdpersonage in deze Japanse cultroman, zich af van de buitenwereld, tot ze de enigmatische Yuichi ontmoet. Bij hem vindt ze de geborgenheid waarvan ze zelf niet wist dat ze die zocht. Een beknopte, maar bevreemdende vertelling die perfect de beklemmende sfeer weergeeft van een grootstad als Tokyo, waar het ondanks miljoenen medebewoners makkelijk is om geïsoleerd te geraken. Voor de fans van Haruki Murakami.

boeken Kitchen

Kitchen – Banana Yoshimoto – Das Mag

Swansdale – P.F. Thomése

De Nederlandse auteur P.F. Thomèse baseerde zich voor zijn nieuwe roman losjes op het Middeleeuwse ridderverhaal Lohengrin, over het jonge meisje Elsa dat gered wordt door een heldhaftige graalridder. In het Engelse dorpje Swansdale lopen geen ridders rond, maar wel de mysterieuze tienerjongen Percy, waarmee hoofdpersonage Elsa zich onmiddellijk verwant voelt. Thomèse schreef een tijdloos liefdesverhaal met sprookjesachtige echo’s uit het verleden.

boeken swansdale

Swansdale – P.F. Thomése – Prometheus

Ikigai – Francesc Miralles en Hector Garcia

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen in dit leven een ikigai, een bestaansreden die ervoor zorgt dat je elke dag je bed uitkomt. Die innerlijke drive is maar een van de vele geheimen voor een lang, gezond en vooral gelukkig leven, zoals de inwoners van het honderdjarigen-eiland Okinawa dat leiden. Dit leerrijke boek geeft je inzicht in wat ze daar eten, hoe ze denken, werken en bewegen, en wat hun recept is voor een lang en zinvol leven.

boeken ikigai

Ikigai – Francesc Miralles en Hector Garcia

Boekhandel in de bergen – Alba Donati

Wanneer dichter en redacteur Alba Donati in 2019 Firenze verlaat om in haar Toscaanse geboortedorp een boekenwinkel te beginnen, verklaart iedereen haar gek. Het dorp heeft namelijk maar een handvol inwoners en is omgeven door bossen en bergen. Een verwoestende brand en een pandemie later is Alba’s winkel een begrip in Italië en ver daarbuiten én wordt het dagboek over haar avonturen verfilmd. Een must read voor dagdromende literatuurliefhebbers.

boeken boekhandel in de bergen

Boekhandel in de bergen – Alba Donati – Uitgeverij Cossee

Dag lieverd, tot zo – Nadja Ensink-Teich

Nadja Ensink-Teich maakte het ondenkbare mee. Ze was net moeder geworden toen haar echtgenoot, onderweg naar de postbus om geboortekaartjes te versturen, op straat werd neergestoken door een wildvreemde. Na twee jaar diepe rouw en onmetelijk verdriet vertrok Nadja met haar dochtertje op een roadtrip naar Azië, waar ze opnieuw de kracht vond om haar leven weer op te nemen. Haar ontroerende verslag van liefhebben en loslaten is een troost voor iedereen die ooit een dierbare verloor.

boeken dag lieverd tot zo

Dag lieverd, tot zo – Nadja Ensink-Teich – Harper Collins Holland

Landlijnen – Raynor Winn

Wie haar besteller Het Zoutpad las, weet dat de Britse schrijfster en wandelaar Raynor Winn het reisverslag tot een literair genre heeft verheven. In Landlijnen beschrijft ze opnieuw een zware tocht van honderden kilometers door de woeste natuur van de Schotse hooglanden, die ze met haar terminaal zieke man Moth ondernam. En ook deze keer is het een onvergetelijke reis, die vol onzekerheid begint, maar alleen maar kan eindigen met hoop.

boeken landlijnen

Landlijnen – Raynor Winn – Uitgeverij Balans

Meer cultuur:

Partner Content

Gesponsorde content