ONZE CULTUUR-EXPERT SELECTEERT DE BESTE NIEUWE FILMS EN SERIES OP STREAMZ

Andreas Ilegems

De weersvoorspellingen zien er niet zo rooskleurig uit voor de volgende dagen. Hét moment dus om je volledig te verliezen in een goede film of nieuwe serie. Gelukkig hoef je vooraf niet meer eindeloos te scrollen doorheen het grote aanbod: onze cultuurexpert Andreas Ilegems heeft voor jou al uitgezocht wat op Streamz de beste nieuwtjes zijn.

6 x nieuwe kijk-tips op Streamz

1. The Rehearsal

Hoe ver wil iemand gaan om de onzekerheden van het alledaagse leven tot een minimum te beperken? Op die vraag zoekt de Canadese acteur-komiek-regisseur Nathan Fielder (Nathan For You) een antwoord met zijn nieuwste serie. The Rehearsal is opgebouwd rond een vreemde nieuwe manier om realiteit en fictie door elkaar te laten vloeien. Fielder ontmoet gewone mensen en biedt hen de kans om sleutelmomenten in hun leven te repeteren, op sets die zorgvuldig zijn nagebouwd om hun realiteit te weerspiegelen. Klinkt misschien ingewikkeld, maar de serie werd overladen met positieve recensies en is absoluut het ontdekken waard.

2. Laurent: Het wonderkind

De Nederlands-Belgische jongen Laurent Simons behaalde op zijn twaalfde een universitair masterdiploma in de kwantumfysica. Summa cum laude, zoals ze zeggen. Zijn wonderlijke brein (een IQ van 145), wordt in deze nieuwe documentaire zorgvuldig ontleed. Laurent heeft zijn levenspad al helemaal uitgestippeld, alsof het een wiskundige formule betreft: later, als hij groot is, wil hij onsterfelijk worden. Hoe dan? Door artificiële organen te ontwikkelen. Als levensdoel kan dat tellen.

3. Los Espookys

Zijn spookhuisfeesten een ding? Wel in het niet nader genoemde Zuid-Amerikaans land waar deze eigenzinnige Spaanstalige comedyreeks zich afspeelt. Daar start een groep jonge, sympathieke mafkezen met een passie voor enge films een horrorbedrijfje op om geld én fun te verdienen met griezelspektakels. De afleveringen duren kort: maximum een half uurtje. Maar het is vast de gekste show over valse exorcismes die je ooit zult zien.

4. 2DEZIT

Ouders die willen weten wat hun studerende kinderen zoal uitspoken, moeten zeker naar 2DEZIT kijken, van de makers van jongerenreeks wtFOCK. Nu verschuiven ze de focus van de middelbare school naar het turbulente kotleven van universiteitsstudenten. Voor de achttienjarige Lotte (gespeeld door Ninalotte Roose), die samen met haar liefje naar een kot verhuisde, is die overgang het begin van een ware rollercoaster. Een herkenbare, rauwe, eerlijke en échte tienerreeks die – net als het Amerikaanse Euphoria – geen taboe, gevoelig onderwerp of pikante vrijscène uit de weg gaat.

5. After the Trial

Niet te missen voor fans van rechtbankthrillers, deze zesdelige Australische serie (die oorspronkelijk After The Verdict heette). Al is het wel een atypische binnen dat genre: de serie vangt pas aan wanneer vier mensen hun juryplicht in een spraakmakende moordzaak reeds voltooid hebben. Eenmaal terug in hun normale dagelijkse leven beginnen ze hun oordeel in twijfel te trekken: was de vrouw die ze onschuldig hebben verklaard dan toch een moordenaar? De ex-juryleden besluiten het heft in eigen handen te nemen en gaan op onderzoek uit.

6. Mijn slechtste beste vriendin, seizoen 3

Krijg je niet genoeg van deze Vlaamse Sex and the City? Dan is er nu een derde seizoen waarin slechtste beste vriendinnen Sally, Zita en Michelle opnieuw wilde avonturen beleven. Er duiken ook enkele nieuwe gezichten op: Charlotte Timmers (Billie vs Benjamin), Inge Paulussen (Twee Zomers) en Alice Reijs (Flikken Maastricht). Bovendien treden ook Josje (Ella Leyers) en weervrouw Birgit (Jennifer Heylen) meer op de voorgrond.

Lees ook

Partner Content

Gesponsorde content