Feeling boekenclub: de nieuwste must-reads geselecteerd door onze boekenexpert

Ans Vroom

Boekenexpert Ans Vroom vertelt je vanaf nu elke maand wat er op je to read-lijstje moet staan. Ontdek hier haar 8 favorieten voor de maand juli.

Mona Høvring – Iets wat helpt

Mona Høvring – Iets wat helpt

Mona Høvring – Iets wat helpt

In de Noorse pers werd deze debuutroman uit 2004 vergeleken met de iconische klassieker The Bell Jar van Sylvia Plath, het semiautobiografische boek dat de beroemde schrijfster afwerkte net voordat ze zichzelf van het leven beroofde. Ondanks de constante onderhuidse dreiging en de verontrustende ondertoon vond ik dit een heel troostend boek, waarin de schrijfster in een zinnelijk, helder proza een portret schetst van de complexe gevoelswereld en het seksuele ontwaken van een jonge vrouw.

 Nina Polak – Buitenleven

 Nina Polak – Buitenleven

Nina Polak – Buitenleven

Wanneer Rivka en Esse beslissen om hun leven in de stad om te ruilen voor een rustig bestaan op het noordnederlandse platteland hopen ze hun wankele relatie nieuw leven in te blazen. Dat lijkt te lukken, tot schrijfster Rivka met een writer’s block te kampen krijgt. In dit eigentijdse verhaal toont Nina Polak op een zeer intelligente, soms humoristische manier hoe twee mensen die op elkaar aangewezen zijn toch uit elkaar kunnen groeien, en hoe de natuur niet altijd de gewenste loutering biedt.

Hilde Van Mieghem – De drie duifkes

Hilde Van Mieghem – De drie duifkes

Hilde Van Mieghem – De drie duifkes

Dit mooie romandebuut speelt zich honderd jaar geleden af, in een katholiek Vlaanderen waarin vrouwen waren overgeleverd aan de grillen van starre vaders en wrede echtgenoten. Het verhaal over het gevecht van Madeleine, Tine en Juliet (de drie duifkes uit de titel) tegen een hard en liefdeloos bestaan, is een ode aan de grootmoeders van rasverteller Hilde Van Mieghem. Zij schreef een meeslepende roman, klassiek van vorm, maar modern van opvattingen.

Jean-Baptiste Del Amo – De mensenzoon

Jean-Baptiste Del Amo - De mensenzoon

Jean-Baptiste Del Amo – De mensenzoon

Wanneer een vader na jaren van afwezigheid zonder uitleg weer opduikt in het leven van zijn vrouw en zoon, neemt hij hen mee naar een vervallen boerderij op een afgelegen plek, midden in de verwilderde Franse natuur. Daar wil hij met zijn gezin een nieuw leven opbouwen. Wanneer de moeder zwanger blijkt te zijn van een andere man neemt deze schokkende roman een duistere wending en komt de destructieve kant van de vader naar boven.

Barbara Van Ransbeeck – Vonk

Barbara Van Ransbeeck - Vonk

Barbara Van Ransbeeck – Vonk

In de wereld waarin Vonk zich afspeelt zijn gewone dingen ongewoon en ongewone dingen net doodnormaal. Deze verrassende bundel met magisch-realistische kortverhalen werd geschreven én geïllustreerd door de Gentse creatieve duizendpoot Barbara Van Ransbeeck. Zij schrijft vol humor over liefde en verlangen, vertrekkend vanuit haar eigen ervaringen, en vervolgens gekruid met een vleugje absurdisme. Origineel en verfrissend!

Charlie Corbett – 12 vogels die je leven redden

Charlie Corbett – 12 vogels die je leven redden

Charlie Corbett – 12 vogels die je leven redden

Zelfs wie niets met de natuur heeft zal genieten van dit prachtige autobiografische boek, waarin de schrijver na de dood van zijn moeder op zoek gaat naar troost op het platteland. Daar geraakt hij ontroerd door het uitbundige gezang van de leeuwerik, die hem zijn sombere stemming doet vergeten. Aan de hand van twaalf verschillende vogels laat Charlie Corbett zijn lezers de pracht van de natuur herontdekken. Wondermooi vormgegeven en geïllustreerd.

Susan Cain – Bitterzoet

Susan Cain - Bitterzoet

Susan Cain – Bitterzoet

Na het succes van haar wereldwijde bestseller Stil over de kracht van introversie, verdiept de Amerikaanse schrijfster Susan Cain zich deze keer in het fenomeen melancholie. Ze zoekt uit waarom we zo genieten van droevige films en treurige muziek en hoe het komt dat bitter en zoet zo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Cain pleit voor het accepteren van donkere gevoelens, om zo tot liefde en geluk te komen. Boeiend leesvoer voor alle gevoelige zielen.

Charlotte McConaghy – Ooit waren er wolven

Charlotte McConaghy – Ooit waren er wolven

Charlotte McConaghy – Ooit waren er wolven

Het beklijvende verhaal van de Australische wetenschapster Inti Flynn, die naar de afgelegen Schotse Hooglanden afreist om de grijze wolf te herintroduceren in de wilde natuur. Inti strijdt niet alleen tegen de teloorgang van de wildernis, maar ook tegen de toxische mannelijke opvattingen van de lokale bevolking. Een zeer gelaagde roman, die terecht op de lijst van New York Times-bestsellers terechtkwam.

ZOMERTIP: Geen plaats meer voor boeken in je bagage? Of zin om weg te dromen bij een mooi verhaal onderweg naar het zuiden? Check dan eens de titels van Storytel. Je vindt een uitgebreid assortiment luisterboeken en e-books op hun website www.storytel.com.

LEES OOK:

Partner Content

Gesponsorde content