Feeling selecteert: de beste nieuwe series en films op netflix

Andreas Ilegems

Zin om een avondje te bingen, maar heb je moeite met kiezen in het eindeloze aanbod van Netflix? Feeling to the rescue. Cultuurexpert Andreas Ilegems selecteert voor jou de beste nieuwe series & films op Netflix.

Stranger Things (seizoen 4)

Stranger Things Netflix

Fans van Stranger Things kunnen op hun beide oren slapen: het langverwachte vierde seizoen is na drie lange jaren eindelijk op de buis. Hoe het Eleven (Millie Bobby Brown) en haar vrienden vergaat nu ze op de middelbare school zitten en enkelen van hen verhuisd zijn naar Californië, vernemen we in het grootste en engste seizoen tot hiertoe. Makers Matt en Ross Duffer lieten weten dat elke aflevering van het vierde seizoen minstens een uur lang zal zijn. Zet je schrap voor onvervalste blockbustertelevisie.

Clark

Clark Season 1 Netflix

Het leven van de beruchte Zweedse gangster Clark Olofssons is zo fascinerend dat Netflix er een reeks over maakte, die inmiddels in meerdere landen een hit is.  In 1973 pleegde de beruchte Olofsson een grote bankoverval in Stockholm, maar één van de slachtoffers werd op hem verliefd. Het ‘stockholmsyndroom’, zo wordt het fenomeen waarbij gijzelaars sympathie krijgen voor hun gijzelnemers sindsdien genoemd.  Sofie Hoflack (bekend van Het tweede gelaat) speelt een kleine maar fijne rol als de Vlaamse met wie Olofsson trouwde en in België ging wonen.

The Lincoln Lawyer

The Lincoln Lawyer Netflix

In 2011 werd de gelijknamige roman van de Amerikaanse misdaadschrijver Michael Connelly al eens verfilmd, met Matthew McConaughey in de hoofdrol. Voor deze serie kruipt Manuel Garcia-Rulfo in de huid van Mickey Haller, een advocaat die zo verliefd is op zijn Lincoln Town Car dat hij zijn zaakjes het liefst vanop de achterbank afhandelt.

Our Father

Our father Netflix

In 2014 deed enig kind Jacoba Ballard, die wist dat ze verwekt werd met donorzaad, een DNA-test. Of ze nog een broer of zus zou hebben, wilde ze weten. Ze ontdekte dat ze er zeven heeft. Het spoor leidde naar de fertiliteitskliniek van Dr. Cline, dé specialist voor koppels met vruchtbaarheidsproblemen in de jaren 70 en 80. Die bevruchtte blijkbaar vrouwen met zijn eigen zaad zonder hun consent en heeft zo minstens vijftig nakomelingen verwekt. Deze huiveringwekkende docureeks onderzoekt zijn wanpraktijken.

Cool Abdoul

Cool Abdoul Netflix

Regisseur Jonas Baeckeland verfilmt het bewogen leven van de Gentse bokskampioen Ismaïl Abdoul, imposant vertolkt door Patser-acteur Nabil Mallat. Die vertelt hoe hij de Europese titel wint en de liefde vindt bij Sylvie (Anemone Valcke), maar tegelijkertijd ook steeds meer in aanvaring komt met het nachtleven en de drugshandel.  Deze film slaat je murw.

Workin’ Moms (seizoen 6)

Workin moms Netflix

Deze Canadese serie over de absurditeiten van de work-life balance is terug voor een zesde seizoen. De jonge moeders maken de gekste dingen mee: van melk afkolven op kantoor (herkenbaar) tot per ongeluk een huisdier in de microgolf steken (oké, iets minder herkenbaar).

Welcome to Eden

Welcome to Eden Netflix

Een mix van Squid Game en Temptation Island, deze Spaanse thrillerreeks. Vijf knappe tieners besluiten op uitnodiging van een drankmerk te gaan feesten op een verlaten eiland. Maar daar houden ze meer dan een kater aan over. Alle contact met de buitenwereld is afgesloten en een drone volgt hen 24 uur per dag. En wie is die mysterieuze dame die hen eeuwig geluk belooft?

Meer Netflix & chill:

Partner Content

Gesponsorde content