Feeling selecteert: de beste nieuwe series en films op Netflix

Andreas Ilegems

Zin om een avondje te bingen, maar heb je moeite met kiezen in het eindeloze aanbod van Netflix? Feeling to the rescue. Cultuurexpert Andreas Ilegems selecteert voor jou de beste nieuwe series & films op Netflix.

Bridgerton (serie)

Netflix-hit Bridgerton speelt zich af tussen de Londense jetset in het Regency-tijdperk, maar surft vooral mee op de tijdsgeest van nu. Dat de Duke (Regé-Jean Page) niet terugkeert in seizoen 2 is een domper op de feestvreugde. Maar net zoals in de Julia Quinn-boekenreeks verschuift de intrige naar een ander familiaal liefdespaar: de oudste broer Bridgerton, en zijn relatie met Edwina. Diens zus Kate Sheffield, neergezet door nieuwkomer Simone Ashley, wordt omschreven als de meest bemoeizieke vrouw die ooit een Londense balzaal heeft bezocht.

seizoen 2 (vanaf vrijdag 25/03 op Netflix).

Pieces of Her (serie)

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Karin Slaughter uit 2018, onderzoekt deze thrillerserie de complexe relatie tussen Andy Oliver (Bella Heathcote) en haar moeder Laura (Toni Colette). Als Laura een jonge psychopaat met één haal van haar mes uitschakelt in een restaurant, komt Andy tot het schokkende besef dat haar moeder niet de vrouw is die ze dacht. Pieces of Her kijk je makkelijk op één weekend uit.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives (docuserie)

Sarma Melngailis scoorde de titel Queen of Vegan Cuisine met haar populaire restaurantzaak Pure Food and Wine, waar Hollywoodsterren als Owen Wilson en Tom Brady kind aan huis zijn. Ze valt van haar voetstuk na het bestellen van een non-vegan pizza. Bleek dat ze miljoenen dollars uit de restaurants had weggesluisd. Ze zou ten prooi zijn gevallen aan de manipulaties van haar echtgenoot Anthony Strangis, die haar beloofde dat hij Melngailis en haar hond onsterfelijk kon maken. True crime vol vreemde wendingen, van de makers achter Tiger King.

Black Crab (film)

Klimaatverandering en een burgeroorlog hebben de wereld in een eindeloze winter herschapen. Zes ijsschaatsende militairen krijgen de opdracht een geheimzinnig pakket, dat het einde van de oorlog kan inluiden, over een ijzige archipel te vervoeren. Een hartverkillende actiethriller, met Noomi Rapace als enige hoop voor de mensheid.

The Andy Warhol Diaries (docuserie)

In deze nieuwe docuserie leer je Andy Warhol écht kennen. In 1968 wordt Warhol neergeschoten door de radicale feministe Valerie Solanas, wat hem bijna het leven kost. Hij besluit zijn leven en gevoelens vast te leggen door elke ochtend naar zijn vriend en naaste medewerker Pat Hackett te bellen, die het volledige relaas daarna opschreef. De dagboeken van de excentrieke kunstenaar worden in deze zesdelige docureeks aan elkaar gepraat door Warhol himself, in de vorm van een deep fake.

Worst Roommate Ever (docuserie)

Met wie woon jij onder één dak? In deze vijfdelige true crime-serie steken kamergenoten wel wat ergere dingen uit dan hun muziek te luid afspelen. KC Joy vermoordde zijn roommate toen die hem wegens achterstallige huur buiten wilde zetten. Het lieve oude dametje Dorothea Puente bleek een seriemoordenaar te zijn. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. De kans is groot dat je na het bekijken van Worst Roommate Ever wel minstens twee keer nadenkt voor je op een huuradvertentie reageert.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content