Het beste van december op Streamz

Andreas Ilegems

De weersvoorspellingen zien er een beetje treurig uit voor het begin van december. Hét moment dus om de kaarsjes aan te steken voor een goede film of nieuwe serie. Gelukkig hoef je voortaan niet eerst meer eindeloos te scrollen door het grote aanbod: onze cultuurexpert Andreas Ilegems heeft voor jou al uitgezocht wat op Streamz de beste nieuwtjes zijn.

6 x de beste content op Streamz op dit moment

1. The Sex Lives of College Girls – seizoen 2

Het eerste seizoen van The Sex Lives of College Girls was frisse comedy die heel wat jong acteertalent lanceerde. De vier meiden keren in dit tweede seizoen terug voor nog meer geile grappen, hoge pieken en diepe dalen aan de prestigieuze universiteit Essex College. Maar eerst moeten de kamergenoten ook nog alle rotzooi opkuisen die ze het vorige seizoen hebben achtergelaten. Zo moet Kimberly (Pauline Chalamet, de zus van Timothée) een ‘cheating’-schandaal verwerken.

2. Geldwolven

Tom Van Dyck kruipt in de huid van een doodeerlijke en sociaal incababele fraude-expert die, nadat zijn vrouw hem in de steek laat, in zee gaat met de flamboyante zwendelaar Chris De Wolf (Joren Seldeslaghs). De twee wagen zich aan steeds grotere oplichterij, maar dat zou wel eens in hun gezicht kunnen ontploffen. De reeks werd geregisseerd door Gijs Polspoel (Professor T., Spitsbroers) en geschreven door Polspoel, Maarten Goffin, Hasse Steenssens en Kristof Hoefkens.

3. Gossip Girl, seizoen 2

De iconische tienerreeks over verwende rijkeluikinderen uit de jaren 2000 keerde vorig jaar terug voor Generatie Z. Het eerste seizoen van die ‘reboot’ lokte felle discussies uit: is dit nu goede of slechte trash tv? Het tweede seizoen pikt de draad weer op waar de roddelende minderjarige tieners uit de Upper East Side hem vorig jaar achter lieten. Meer drama, geheimen, schandalen en catfights dus. Naast ook de terugkeer van Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg), de booswicht uit de originele reeks.

4. Babylon Berlin  – seizoen 4

De bekroonde en visueel bedwelmend knappe serie Babylon Berlin is gebaseerd op de gelijknamige romans van Volker Kutscher, die het verhaal van de Weimarrepubliek in 1929 beschrijft. In seizoen 4 moet detective Gereon Rath de Amerikaanse gangster Abraham Goldstein schaduwen en brengt het lijk van een verdronken man hem naar een klein stadje aan de Poolse grens waar hij geconfronteerd wordt met de opkomende Nazi-partij. Ook wordt dit seizoen de relatie tussen Gereon Rath en Charlotte Ritter verder uitgediept.

5. Marry Me

Een gezellige romantische komedie mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje met streamingtips voor december. Met Marry Me is Jennifer Lopez in topvorm als een popster die op het punt staat om, tijdens een concert in Madison Square Garden, te trouwen met een medepopster. Net dan ontdekt ze dat hij een scheve schaats rijdt. Ze beslist dan maar een willekeurige toeschouwer (de gescheiden wiskundeleraar Charlie, gespeeld door Owen Wilson) uit het publiek te pikken waarmee ze in het huwelijksbootje treedt.

6. Love, Lizzo

“Ik ben nog maar net begonnen”, schreef Lizzo op Instagram. Maar de Amerikaanse is ook heel blij om wat ze al allemaal heeft verwezenlijkt. Met hits als About Damn Time (dé soundtrack van de zomer) en Truth Hurts, groeide Lizzo in geen tijd uit tot het boegbeeld van inclusiviteit, body positivity en empowerment. Intussen heeft ze ook al een Grammy, een Emmy, een eigen realityshow (Watch Out For The Big Grrrls) en een kledinglijn op haar naam staan. Stof genoeg dus voor een documentaire, waarin Lizzo niet alleen haar steile klim naar de top uit de doeken doet, maar ook openhartig praat over haar struggles met het plotse succes. 

Lees ook

Partner Content

Gesponsorde content