Dat de Belgische band Triggerfinger talent heeft, staat vast. Geen verrassing dus dat het trio, met zanger Ruben Block, de soundtrack voor Everybody Happy verzorgt. Maar ons oog, of zeg maar oor, viel vooral op de fantastische cover van J’aime la vie in deze gloednieuwe film van Nic Balthazar.

 

‘De drie Triggerfingers samen muzikaal zien knutselen met ons nationaal erfgoed was ongelooflijk plezant.’ zegt Nic Balthazar. ‘Het resultaat is een machtig antwoord op de uitdaging en een cover waar zelfs Sandra Kim van zal achterover vallen.’

Rock ‘n roll gewijs

Henny Vrienten, die ook de muziek van Balthazars tweede film Tot Altijd verzorgde, schreef de scores voor Everybody Happy. Het was voor Nic Balthazar een wilde droom om Henny opnieuw de muziek te laten schrijven en deze dan rock en roll gewijs samen op te nemen met één van Nics lievelingsgroepen, Triggerfinger.

Ook Henny Vrienten zelf was meteen enthousiast. ‘Volgens mij kan Triggerfinger elk liedje coveren, het méér de moeite waard maken, én Triggerfinger blijven. Ik ben een fan voor het leven van deze mannen.’

Op 9 september vindt de première van Everybody Happy plaats op het Filmfestival van Oostende. Het grote publiek kan de film vanaf 28 september in de cinema bekijken.

Meer cultuurtips van de Feeling-redactie

Reserveer nu je plaatsen voor OdeGand aan een stuntprijs!
Le Corbusier-huis is werelderfgoed
Wow: deze boekenwinkel heeft een heel cool design