De razend populaire Netflix serie ‘Inventing Anna’ houdt ons al weken in de ban. De negendelige serie vertelt het verhaal van meesteroplichtster Anna Delvey, alias Anna Sorokin. Met een spannende climax eindigt de serie met haar veroordeling, maar wat doet de real life Anna Sorokin nu?

Anna wie?

Tussen 2013 en 2017 heeft de Duitse nep-erfgename zich een weg gebaand tussen de New York Elite. Als de jonge it-girl bouwde ze een gigantisch sociaal netwerk op en zorgde ze ervoor dat ze iedereen te slim af was. Zo lichtte ze luxueuze hotels, restaurants en banken op voor meer dan 200.000 dollar en deed ze iedereen geloven dat ze een rijke miljonairsdochter was. Haar sprookjesleven kwam in 2017 abrupt ten einde toen haar vriendin haar aangaf nadat Anna haar 60.000 dollar verschuldigd was.

Anna zat tijdens haar voorhechtenis twee jaar achter slot en grendel in de gevangenis van Rikers Island. Na haar officiële veroordeling in 2019 kreeg ze een celstraf van vier tot twaalf jaar. De beschuldigingen waren niet mals: poging tot diefstal, fraude en het oplichten van dienstverleningen. Ze zat haar straf uit in de vrouwengevangenis in New York en kwam begin 2021 vervroegd vrij wegens goed gedrag.

Wat na de gevangenis?

Na haar vrijlating genoot de fake socialite van een paar weken vrijheid. Anna heractiveerde ook meteen haar socialmedia-accounts, waar ze haar oud leventje terug op camera vastlegde. Ze postte berichten en sprak haar ‘fans’ op Instagram en Twitter toe onder de naam ‘theannadelvey.’ Haar vrijheid was van korte duur: zes weken naar haar vrijlating werd Anna door de Immigration and Customs Enforcement (ICE) in hechtenis genomen omdat haar Amerikaans visum verviel. Anna zelf reageerde op de aanklacht dat dit niet met opzet was en buiten haar controle lag, ze ging dan ook in hoger beroep. Op dit moment vecht Anna nog steeds tegen haar uitzetting naar Duitsland.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Delvey (@theannadelvey)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Weinig schuldbesef

Zelf heeft Anna geen spijt van haar daden, zo vertelde ze in een interview met de New York Times dat, mocht ze de kans hebben, alles gewoon opnieuw zou doen. Ook getuigt de fake socialite dat ze door de media onterecht afgeschilderd wordt als een crimineel: “Ik vind het spijtig hoe mijn zaak wordt gezien door de media en dat mensen nu denken dat ik mijn daden verheerlijk.” Door haar ICE-detentie voelt Anna zich ook benadeeld: “Na mijn vrijlating kreeg ik een kans om verder te gaan, maar ze namen het allemaal van me af. Ik heb het gevoel dat ik steeds weer voor hetzelfde wordt berecht.”

Wat denkt ze over de Netflix serie?

Voor de verfilming van haar leven kreeg Anna maar liefst 320.000 dollar van de producers van Netflix. Een deel daarvan zal ze gebruiken om haar boetes te betalen aan verschillende instanties en het andere deel zal ze gebruiken om haar leven na de gevangenis terug op te bouwen. Vanuit de gevangenis gaf ze al in verschillende interviews aan dat ze schrok van de trailer: “Het is raar om je eigen leven in handen van iemand anders te zien. Het is alsof al je kennissen je vertellen wat ze van je vinden, allemaal tegelijk. Het blijkt dat we meestal niet willen weten wat mensen echt van ons vinden.”

De kans dat Anna de volledige serie net zoals ons zal bingen is klein. Los van het feit dat ze in de gevangenis geen toegang heeft tot TV of laptop, vertelde ze in een interview met Cosmopolitan dat ze het niet aantrekkelijk vindt om zichzelf als fictief karakter te zien. Anna is vooral bezig met haar naam te zuiveren, haar fiere pluimen is ze namelijk niet verloren in de gevangenis. Zo schreef ze een brief naar The Insider waarin ze zich uitspreekt over haar zes weken vrijheid: “Ik heb in die zes weken, die volgens de ICE blijkbaar lang genoeg waren om mij vrij te houden, meer bereikt dan sommige mensen in de afgelopen twee jaar.” Een ding staat vast, Anna zal zich niet zomaar gewonnen geven en zal er alles aan doen om haar luxeleventje na de gevangenis opnieuw te hervatten.

De serie ‘Inventing Anna’ kan je bekijken via Netflix.

Lees ook: