Onze cultuur-expert selecteert de beste nieuwe films en series op Netflix

Andreas Ilegems

Zin om een avondje te bingen, maar heb je moeite met kiezen in het eindeloze aanbod van Netflix? Feeling to the rescue. Cultuurexpert Andreas Ilegems selecteert voor jou de beste nieuwe series & films op Netflix.

Devil in Ohio

De psychologe Suzanne Mathis (Emily Deschanel uit Bones) verrast haar man en kinderen door een getraumatiseerd tienermeisje in huis te halen dat op de vlucht lijkt voor een duivelse sekte. Daar kan puberdochter Jules niet mee lachen: hun nieuwe huisgenoot verstoot haar uit de slaapkamer en begint met haar crush aan te pappen. En dat is nog maar het begin van de horror die het gezin te wachten staat. Naar verluidt gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

Kleo

Jella Haase speelt Kleo Straub, een spionne voor de Oost-Duitse geheime dienst Stasi, wiens taak erin bestaat om van Oost- naar West-Berlijn te sluipen en staatsvijanden een kopje kleiner te maken. In 1987 wordt ze verraden en belandt ze achter de tralies, maar na de val van de Berlijnse Muur zint ze op wraak. Intrigerende Duitse actieserie die met haar zin voor geweld, humor en retro-esthetiek meer dan eens doet denken aan de Britse topreeks Killing Eve, gemengd met een vleugje Kill Bill.

Echoes

De identieke tweeling Gina en Leni McCleary (beiden vertolkt door Michelle Monaghan) zijn enorm toegewijd aan elkaar. Gina is een bestsellerauteur die een herenhuis in LA betrekt; Leni runt een paardenboerderij in hun geboortestad Mount Echo. Op tijd en stond wisselen ze van plaats (én van knappe echtgenoot). Maar wanneer Leni spoorloos verdwijnt na een vermoedelijke inbraak en Gina naar haar op zoek gaat, komen er allerlei duistere geheimen over hun schijnbaar onverwoestbare band aan de oppervlakte.

Partner Track

Eentje voor fans van Emily in Paris, deze komische dramareeks vol killer outfits en knappe mannen in een wereldstad die er mag zijn: New York. We volgen advocate Ingrid Yun (Arden Cho), de dochter van Koreaanse immigranten die het als eerste in haar familie tot advocate bij een prestigieus kantoor heeft geschopt.  Met steun van haar vrienden probeert ze het glazen plafond te doorbreken, maar de lange werkuren en haar ingewikkelde liefdesleven eisen hun tol.

Inside the mind of a cat

Voor kattenliefhebbers die hun pluizige huisdieren maar moeilijk kunnen doorgronden, biedt deze documentaire wat verheldering. Tal van experts en kattenpsychologen van over de hele wereld proberen in het brein van de raadselachtige gedomesticeerde roofdieren te kijken. Dat levert interessante weetjes en boeiende inzichten op. Purr purr!

A model family

Fans van Ozark en Breaking Bad kunnen hun hart ophalen met deze Koreaanse variant. Een universiteitsprof met vrouw en twee kinderen raakt daarin betrokken bij een uit de hand gelopen witwasplan. Om zijn familie te beschermen moet hij uiteindelijk een aanzienlijke som geld afbetalen aan een meedogenloze misdaadbaas. De meeslepende personages en het razende tempo maken maken van A Model Family misschien wel een van de spannendste Koreaanse misdaadthrillers van het jaar.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content