Onze cultuurexpert tipt: dit moet je deze maand kijken op Streamz

Andreas Ilegems

De weersvoorspellingen zien er niet zo rooskleurig uit voor de volgende dagen. Hét moment dus om je volledig te verliezen in een goede film of nieuwe serie. Gelukkig hoef je vooraf niet meer eindeloos te scrollen doorheen het grote aanbod: onze cultuurexpert Andreas Ilegems heeft voor jou al uitgezocht wat op Streamz de beste nieuwtjes zijn.

6 x Kijk-tips op Streamz

1. The Last of Us

Last of us Streamz

De wereld is getroffen door een schimmel die een groot deel van de bevolking in bloeddorstige zombies heeft veranderd. Hoofdrolspelers Pedro Pascal en Bella Ramsey kruipen in de huid van Joel en Ellie, die met twee de post-apocalyptische landschappen van de VS doorkruisen. Hoeven we nog te vermelden dat deze serie, naar de gelijknamige PlayStation-game die geprezen wordt als een van de beste verhalende videogames ooit gemaakt, spannend, meeslepend én hartverscheurend is? Ik durf zelfs zeggen: meesterlijk.

2. I Hate Suzie Too

I hate Suzie too

In deze ‘anti-kerstspecial’ van slechts drie afleveringen probeert actrice Suzie Pickles (voormalig kindsterretje Billie Piper) in de gratie van het publiek te komen door deel te nemen aan een danswedstrijd voor televisie – de openingsscène alleen al bezorgt je gegarandeerd stressaanvallen. Ze is ook aan het bekomen van haar scheiding en een ongewenste zwangerschap, en probeert een stabiel leven met haar zoon op te bouwen. Gelukkig is oude vriendin Naomi – met wie Suzie altijd de beste scènes heeft – ook terug. Een geweldige, donkere en surrealistische comedyreeks over de tol van roem en bekendheid.

3. Enlightened

Tegenwoordig staat Mike White bekend als de man achter de briljante succesreeks The White Lotus. Iets meer dan tien jaar geleden bedacht hij met Laura Dern (Jurassic Park, Big Little Lies) het magnifieke Enlightened. Die reeks kan je nu op Streamz bingen. Daarin speelt Dern een vrouw op de rand van een zenuwinzinking, die dankzij holistische therapie een soort spirituele renaissance beleeft.

4. Upright – seizoen 2

Milly Alcock gooide hoge ogen in House of the Dragon, als de drakenprinses Rhaenyra Targaryen. Maar ze schittert ook als Meg in deze kleine Australische comedyreeks. Een pareltje! In het eerste seizoen trok Meg samen met de niet erg succesvolle muzikant Lucky door de outback, met een oude piano in de laadkoffer van zijn truck. In het tweede seizoen gaat Meg naar Queensland om haar verloren gewaande moeder te zoeken en botst ze weer op Lucky. Wat volgt is een aandoenlijke autorit door Australië, waarbij de chemie tussen de twee hoofdrolspelers van het scherm spat.

5. War Junkies

Wat bezielt oorlogsverslaggevers, cameramannen, fotografen en fixers om zich op plekken te wagen waar een normale mens ver van weg blijft: de oorlog? De driedelige docureeks War Junkies War zoekt het antwoord. Zeven getuigen die ’s werelds brandhaarden hebben bezocht, waaronder Joanie De rijke, Bruno Beeckman, Stijn De Smet en Daniel Demoustier, praten onomwonden over de de tol die hun beroep eist op hun leven en dat van hun familie.

6. Dog

Vorig jaar maakte Channing Tatum (Magic Mike) zijn regiedebuut met de mooie, melancholische roadmovie Dog. Hij speelt daarin een Amerikaanse soldaat met posttraumatisch stressyndroom die door Amerika trekt met een hond, een Mechelse herder met post-traumatisch stressyndroom, om haar tijdig op de begrafenis van haar baasje af te leveren.

Meer kijk-tips:

Partner Content

Gesponsorde content