3 heerlijke hapjes om te smullen tijdens de match

Kijk jij naar de match tussen Zwitserland en België? Dan scoor je zeker met deze hapjes van Zwitserse kazen. 

Het wordt ongetwijfeld een match om van te smullen. In een duel op de kaasplank hebben de Zwitsers niet te vrezen, maar op het veld zijn uiteraard onze Rode Duivels de favoriet. 

1. Mini gehaktballetjes met Gruyère AOP Classic 

Bal

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 16 mini-balletjes

  • 1 sneetje brood in stukken
  • 450 g half om half  gehakt (varkens- en rundergehakt) 
  • 50 g pancetta of ontbijtspek, fijngehakt 
  • 5 el Gruyère AOP Classic, geraspt  
  • 1 ui, gehakt     
  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl karwijzaad, geplet
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el olijfolie    
  • zout, peper                                                         

Bereiding

  • Week het brood in melk en knijp het lichtjes uit. Meng het brood met het gehakt in een kom. Voeg de pancetta, de oregano, het karweizaad, de peterselie, de Gruyère AOP classic, de ui en het ei toe. Breng op smaak met zout en peper. Kneed tot een homogeen mengsel ontstaat. Vorm kleine balletjes van 2 tot 3 cm in diameter. Hou apart.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bruin de gehaktballetjes aan alle kanten. Braad ze gedurende 7 à 10 minuten.
  • Schik de balletjes op blaadjes van Baby Romaine.

 

2. Courgette-mozzarella-spiesjes

Courgette

 

 

 

 

 

Ingrediënten

2 gele courgettes, over de lengte in ca. 3 mm dikke repen gesneden
2 groene courgettes, over de lengte in ca. 3 mm dikke repen gesneden
braadboter of braadcrème
zout, peper
2 zakjes mozzarelline, afgedropen
1 EL basilicum, gehakt
zout, peper
50 g bündnervlees, in dunne plakjes gesneden, over de lengte gevouwen
ca. 12 houtspiesen van elke ca. 15 cm lengte

Bereiding

  • Courgette in porties in de braadboter of braadcrème aan beide zijden bakken, eruit nemen, op smaak brengen en laten afkoelen.
  • De helft van de mozzarelline met basilicum mengen en op smaak brengen. Om elke plak een reep bündnervlees wikkelen.
  • Courgettes over de lengte halveren en om de overige mozzarelline wikkelen.
  • Mozzarelline op de spiesen steken. 

3. Kaassnoepjes

Kaas

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 24 stuks

  • 1 uitgerolde rechthoek van 340 g bladerdeeg
  • 150 g Emmentaler, in kleine blokjes gesneden
  • 1 Gschwelti (aardappel, in de schil gekookt), in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, geraspt
  • 1 EL mierikswortel, vers geraspt
  • 1 bosje bieslook, fijn gesneden
  • 3 EL halfvolle room
  • zout, peper
  • een beetje eiwit, geklopt
  • 1 eidooier, opgeklopt met 1 EL halfvolle room, voor het bestrijken
  • bieslook voor de garnering
  • kumquats, in plakjes gesneden, en kruidnagels 

Bereiding

  • Voor de vulling alle ingrediënten goed mengen en het geheel op smaak brengen.
  • Het deeg plat neerleggen en met het deegwieltje 24 rechthoeken uitsnijden. Op elke rechthoek in het midden 1-2 TL vulling scheppen. Deegranden met eiwit bestrijken, oprollen, uiteinden net als bij snoepjes draaien en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen. 15 minuten koel wegzetten.
  • In het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven 10-15 minuten bakken. Naar smaak garneren met bieslook en kumquats. Heet of lauwwarm serveren. 

 

Lees ook: 

Heerlijke recepten met platte kaas

Pink cocktail hour: 2 recepten

5 tips voor de perfecte pannenkoeken

Partner Content

Gesponsorde content