Weekend, dat is genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt. Houd jij je eigen keuken liever schoon, óf ga je shoppen in Brussel, dan kun je bij deze adresjes terecht voor een heerlijke start van de dag.

Pistolet Original

Niets zo lekker als kraakverse pistolets met heerlijk beleg. Verwacht je aan kraakverse broodjes (van bakker Yves Guns) met grijze garnalen uit Zeebrugge, échte krabsla, authentieke Ardense hesp,… Maar ook minder bekend beleg krijgt een kans. Denk aan kipkap, bloempanch, geperste kop, rolmops,… Het is (in alle drie de vestigingen) gezellig zitten, maar ook afhalen is mogelijk.

De verschillende adressen, openingsuren en extra info vind je hier. 

Beli

In Beli kun je zowel overdag als ’s avonds kennismaken met de Libanese keuken. Al van ’s ochtends kan je kiezen voor hartige of zoete gerechtjes, lunchen doe je onder meer met de typische hoummous, labneh of beurek (geen zorgen, uitleg krijg je schriftelijk én verbaal). De menukaart biedt veel keuze in kleine gerechtjes; delen met je tafelgenoten staat hier dus centraal. Het restaurant is een familiezaak en wordt gerund door de vrolijke dames Martine, Caroline en Sandy. Bovendien is het een erg gezellige plek om te zitten. Bovendien is er op zondag een unieke, typisch Libanese brunch. Begin al maar te watertanden.

Beli, Rue Joseph Stevens 11, 1000 Brussel Meer info over Beli vind je hier. 

Chicago

Warm kopje koffie, taartje en krantje erbij. Gezellig ontbijten doe je in een eetcafé Chicago. De gerechten zijn Belgisch geïnspireerd en bijna alle producten komen van verschillende lokale leveranciers. Probeer zeker ook de huisgemaakte patisserie: cheesecake, moeulleux au chocolat, carrot cake, apple crumble… Als je al ontbeten hebt, is het de perfecte plek om even uit te rusten na een stevige wandeling/shopping.

Chicago, Vlaamsesteenweg 45, 1000 Brussel Meer info vind je hier.

Yeti

Deze ‘cantine moderne’ in het hart van Brussel biedt een bewust beperkte kaart met biologische ingrediënten en typische Brusselse product. Start je dag met heerlijk, gezonde en voedzame ontbijtjes zoals huisgemaakte muffins, granola of pannenkoeken.

Yeti, Rue de Bon-Secours 4, 1000 Brussel Meer info vind je hier.

Café Luxembourg

Breng je een bezoekje aan Brussel, breng dan zeker ook een bezoekje aan dit culinaire walhalla. Zowel de kleine als grote honger wordt de hele dag gestild. ’s Ochtends staat een brunch voor je klaar, een broodje voor ’s middags, taart met een espresso als vieruurtje en een aperitiefje voor na de werkdag.

Café Luxembourg, 10 Place du Luxembourg, 1050 Elsene Meer info vind je hier.

Meer tips voor een dagje Brussel:

BRON: New Places to Be