Antwerpen staat bekend als de modestad van België, maar bij al dat shoppen hoort ook een lekker aperitiefje, lunch of diner. Feeling zocht voor jou 11 trendy én lekkere restaurants in hartje Antwerpen.

11 x hippe en lekkere restaurants in Antwerpen

1. Veranda

In de opgewaardeerde oude slachthuisbuurt in Antwerpen Noord ligt het industrieel gezellige, maar upscale restaurantconcept van Davy Schellemans. De chef werkt uitsluitend met seizoensgebonden en lokale producten én met een vast menu – al dan niet met aangepaste wijnen. Wie het liever op een iets meer casual wine & dine-ervaring houdt, kan op een verloren avond zonder reserveren een plekje proberen te bemachtigen in het walk-in-gedeelte van de stek: ook daar kan je genieten van een volledig menu zo je wil, maar à la carte een keuze maken uit één of meerdere gerechtjes op de kaart is er ook een optie. Hoogstaande gastronomie, maar dan in een toegankelijk en modern urban jasje.

Veranda, Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen 

2. BÚN

Restaurants in Antwerpen Bun

Streetfood is waar foodies vandaag naar op zoek zijn. In Antwerpen vind je verschillende restaurants die dit aanbieden, BÚN is één daarvan. Hun specialiteit is Vietnamees streetfood met loempia’s, noedels en andere verse producten. Huibrecht Berends, vroeger chef bij Pure C, en Hao Truong bundelen hun vakmanschap in dit lekkere restaurant in Antwerpen.

BÚN, Sint-Jorispoort 22, 2000 Antwerpen.

3. Le John

In de prachtige Art Deco-gebouwen van het Sint-Lievenscollege in Antwerpen ligt het luxueuze restaurant The John. Op het menu zowel Franse als Italiaanse specialiteiten met gastronomische inslag: wat dacht je van burrata met witloof, porchetta en gakarameliseerde ajuin als voorgerecht,  risotto met eekhoorntjesbrood en wintertruffel als hoofdgerecht en nog een stukje tarte tatin met room als dessert?

Le John, Kasteelpleinstraat 25, 2000 Antwerpen

4. August

Sinds kort heeft Het Antwerpse Groen Kwartier er weer een nieuwe gastronomische hotspot bij: vlak langs tweesterrenrestaurant The Jane en de urban hippe zaakjes van het PAKT-district, ligt August. In het majestueuze kader van een gerenoveerde augustijnse kloosterkapel kunnen liefhebbers van de verfijndere keuken genieten van de kookkunsten van ‘geestelijke vader’ en topchef Nick Bril. Wie wil gaan voor een totaalervaring, kan meteen ook blijven slapen trouwens, want naast een restaurant en bar, is August ook nog een hotel. Het gebouw waarin de stek gevestigd is, werd verleden jaar trouwens genomineerd voor de titel ‘Het Schoonste Gebouw 2019’: reden te meer om in 2020 toch maar dringend dat tafeltje te boeken!

August, Jules Bordetstraat 5, 2018 Antwerp

5. Hümm

Bij de relatief nieuwe tweede uitvalsbasis van Hümm – House of Hummus, op de gemoedelijke Dageraadplaats is het erg aangenaam vertoeven op een rustige zondag of doordeweekse middag. Het interieur is een mix van Scandinavisch met een tikje industrieel en een snuifje boho gezellig. Ook de pure gerechtjes op de kaart bouwen mee aan de totaalervaring: een heerlijk simpel, maar mooi bordje gegrilde aubergine, een fijn gedresseerde salade op basis van tomatensalsa en almond latte on the side. Need we say more?

Hümm – House of Hummus, Dageraadplaats 33, 2018 Antwerpen

6. September

Wie graag ruw, maar verfijnd wil dineren in een intieme setting en in beperkt gezelschap, moet bij September zijn. De kleine food hotspot in hartje Borgerhout zet volledig in op een lokale en pure keuken. Omdat de eigenaars een voorkeur hebben voor seizoensgebonden producten, durven de eigenzinnige, maar nooit nodeloos gecompliceerde gerechten op de menukaart als eens variëren. Wat je kan verwachten? Stoofpotje van Pulpo, een bordje ceviche met citroen of een traditioneel bordje met aardappelpuree en kabeljauw misschien.

September. Lokaal, Vinçottestraat 36, Borgerhout.

7. Orso

View this post on Instagram

Sunday delight #glutenfree

A post shared by Orsopizzeria (@orsopizzeria) on

Bij Orso pizzeria staat effectief alleen maar pizza op het menu, maar dan wel échte Italiaanse toppers. Naast een paar niet te versmaden klassiekers – zoals de Margherita en de Bufalina, staan er vooral eigenzinnige pizza’s met karakter op het menu: stuk voor stuk is de samenstelling vrij eenvoudig en puur, maar nooit alledaags. Zo is er bijvoorbeeld de ‘Napoli, yellow is bello‘ met gerookte buffelkaas, gele kerstomaatjes en kurkuma of de ‘Zucca e funghi‘ met pompoen en bospaddestoelen.

OrsoGrote Beerstraat 46 I, Antwerpen 2018 

8. Overzee

Wie verzot is op de Zuid-Oost Aziatische keuken, moet zeker eens binnen springen bij Overzee. Op het menu niet alleen de bekende toppers als huisgemaakte dim sums of groene en rode curry’s, ook meer écht traditionele gerechten die in het westen nog niet zó wijdverbreid zijn, kan je er ontdekken. Wat dacht je van een sappige stukje ‘Moo grob’ – oftewel krokant buikspek – of ‘Pla Manao’ – gestoomde zeebaars met limoen?

Overzee, Dageraadplaats 7-8, 2018 Antwerpen 

9. Camino

View this post on Instagram

🤲🏼🌱

A post shared by Camino 🎄✨ (@caminoantwerp) on

Nog meer de hippe Aziatische toer op kan je bij Camino. Het gezellige zaakje op het Antwerpse Munthof specialiseert zich in Koreaanse comfortfood. De kaart is niet héél uitgebreid, maar alles wat je erop kan vinden is dan weer wel absoluut de moeite waard. Van de gegrilde aubergine met sesamzaadjes tot Porkbun met kimchi en quochuang en de banana cream pie als dessert: het smakenpalet bij Camino zit goed.

Camino, Muntstraat 4, 2000 Antwerpen

10. Standard

Ook bij Standard op de vibrerende PAKT-site is het al pizza wat de klok slaat, maar dan wel ‘gezonde pizza’. Als bodem voor hun creaties gaan de chefs bij Standard steevast voor een gezonder en lichter verteerbaar zuurdesemdeegje. Ook voor de toppings van hun pizza’s ziet de hippe tent het liever ecologisch en healthy: zo werken ze zoveel mogelijk met biologische onbespoten groenten en kruiden vanop de groendaken van de Pakt-site en gaan ze ook voor de rest van hun ingrediëntenlijst voor seizoensgebonden en lokaal.

Standard, Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen

11. Bistro Estelle

View this post on Instagram

#interieur #bistroestelleantwerp #planten

A post shared by Estelle (@bistro_estelle) on

Bij Bistro Estelle tot slot, ligt de nadruk op wereldkeuken: eerlijk, artisanaal met sterke smaken en verse ingrediënten. Voor wie een idee wil krijgen van de look & feel van de stek: de eigenaar van deze gemoedelijke nieuwkomer in Borgerhout was tevens een van de eigenaars van het voormalige Caravan op het Antwerpse Damplein. De kaart is klein, maar bijzonder. Met de samenstelling ervan wil Bistro Estelle vooral mooi aansluiten bij de multiculturaliteit van de buurt waarin het ligt. Onder meer op de kaart: Vegan Tonkotsu Style Ramen en een pittige Mexicaanse stoofschotel met rijst.

Bistro Estelle, Laar 10, 2140 Antwerpen

Lees ook: