De mossel voorbij: 5 atypische restaurants aan de Belgische kust

Evelien Rutten

Niets tegen mosselen met friet, maar dineren aan zee kan ook minder klassiek. We selecteerden vijf hotspots aan de kust die je naar nog exotischere oorden brengen. Laat je verleiden door een nieuwe culinaire wind...

Dit artikel maakt deel uit van het zomerplan van Feeling. Klik hier om alle artikels te ontdekken. 

Mexicaans of mediterraans bij BLANCO

Blanco in Knokke is een streling voor het oog, maar ook voor de tong met zijn mediterraanse en mexicaanse keuken.

Onze vrienden in Knokke blijven het herhalen: afspreken doe je tegenwoordig in Blanco, in een uitgepuurd, licht interieur. Op de kaart worden Mexicaanse en mediterrane smaken gecombineerd tot een verrassende smaakbeleving. Tijdens de wintermaanden geniet je van een fine dining-concept, in de zomer ga je voor hun fun sharing experience met bites, taco’s en hoofdgerechten.

Keith Haringplein 7, 8300 Knokke-Heist. blanco-knokke.be

Verdiend zondigen bij NOT GUILTY

Chocoladebar Not Guilty in Knokke serveert de heerlijkste gerechtjes en drankjes met chocolade van het topmerk Valrhona.

Ingrid Van den Bossche noemde haar chocoladebar bewust ‘Not Guilty’, want iedereen verdient het om zichzelf af en toe te verwennen met topchocolade. Ingrid werkt enkel met Valrhona, hét lievelingsmerk van patissiers en chocolatiers in Frankrijk. Hier kom je voor een sublieme duo de Choc Frappé of een warme choco, maar verder staan er ook ontbijt- en lunchgerechten, tapas en cocktails op het menu.

Zeedijk-Knokke 682, 8300 Knokke. notguilty.be

Gegrilld bij SMOWK

Bar, grill- én barbecuerestaurant Smowk in Oostende heeft een atypisch interieur en heerlijk biefstuk.

De meeste grillrestaurants zijn stoere hipsteretablissementen. Zo niet bij Smowk in Oostende, een elegante hotspot met zeteltjes in zachtblauwe stoffen, aangevuld met houten wandpanelen en groene hangplanten. Dit is een bar, grill- én barbecuerestaurant in één. Bij de voorgerechten kies je voor een verfijnd, licht gerechtje. Als hoofdgerecht heb je de keuze uit een ‘grand cru’ biefstukselectie zoals bavette simmentaler van Dierendonck.

Van Iseghemlaan 62, 8400 Oostende. smowk.be

Exotisch lunchen of dineren bij ROVE

Exotisch lunchen of dineren bij Rove te Knokke-Heist.

Ilse Danneels en Steven Byl zijn echte wereldreizigers, die dit jaar hun droom konden waarmaken: ze namen de broodjeszaak van de mama over en transformeerden het pand tot een eigen restaurant waar alle smaken die ze over de hele wereld konden ontdekken, centraal staan. Dat zie je niet alleen in de gerechten, maar ook in de thee, die steeds traditioneel wordt gezet. ’s Middags is er ook een lunchbar.

Diksmuidestraat 37, 8300 Knokke-Heist. facebook.com/rovefood

De beste burger bij STUDIO PICKLE PICKLE

De beste hamburger van de kust degusteren bij Studio Pickle Pickle te Veurne.

In Studio Pickle Pickle van chef Pieter Clement kun je de beste hamburger van de kust degusteren. Op een subliem zelfontwikkeld broodje (lokaal gebakken) legt hij een perfecte, op houtskool gegrilde burger. Het vlees komt van topleverancier Carnivale. De burger krijgt een heel bescheiden garnituur van saus, cheddar, spek en augurk. Voor veggies is er ook een vegetarische burger.

Ooststraat 25, 8630 Veurne. studiopicklepickle.be

Op feeling.be vind je de hele zomer lang alle hotspots bij onze buurlanden, het mooiste logies en nog veel meer genietadresjes op wondermooie bestemmingen. Kortom wij helpen je om het beste uit je zomer te halen. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content