Kun jij ’s morgens ook zo genieten van een heerlijk kopje koffie? Je bent zeker niet alleen. En liefst willen we thuis net zo lekkere koffie op tafel toveren als die van die geweldige barista in die koffiespeciaalzaak. Dat vinden ook Marjolein en haar moeder. Zij schreven ‘Slow Coffee’, een leuke gids voor de koffiegenietende thuisdrinker, de nieuwsgierige koffiefreak, de dappere experimenteerder en de vlijtige kenniszoeker, die bewust wil genieten van het koffiemoment. Aan Feeling verklappen ze 3 dagen lang dé tips voor iedereen die van koffie houdt. Vandaag verklapt Marjolein wat onze koffiekeuze zegt over onze persoonlijkheid.

De ene houdt van zwart terwijl de ander nood heeft aan veel melk… Maar wat zegt dat nu over ons? Klinisch psycholoog Dr. Ramani Durvasula onderzocht  in 2013 ruim 1.000 koffiedrinkers en maakte op basis van haar observaties een studie over de gemiddelde persoonlijkheid van elke specifieke koffievoorkeur.

1. Zwart

Je bent een klassieker, een beetje purist zelfs. Je wil de dingen eenvoudig houden, je verkiest een rechttoe-rechtaan approach in je stijl van kleden, in je leven.  Je bent geduldig en efficiënt.  Wat aan de stille kant en soms een beetje humeurig. Maar je frank en eerlijk karakter maakt van jou een geliefde vriend(in). Je minimalistische koffie past perfect bij je minimalistische aard. En met je zwarte filterkoffie in de hand kan je de dag zonder chaos en nonsens in je hoofd beginnen.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer over psychologie & persoonlijkheid:

Bron: o.m. ‘You Are Why You Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life’ door Dr. Ramani Durvasula