Hét restaurant: Revue

De Gentse restaurantsector gonst van de nieuwe initiatieven en Revue is de jongste nieuwkomer. Het huiselijk ingerichte restaurant (van dezelfde architect als Nuance) is doorlopend open van tien tot tien voor ‘small’ en ‘big bites'.

Revue ‘Small bites’ zijn een verzameling kleine gerechten waarmee je een stevig ontbijt, een hartige snack of een voorgerecht kunt samenstellen. Dat zijn onder meer lekkere charcuterie,  frisse gazpacho, vitello tonato, rilette van de chef of garnaalkroketten. Er zijn luxe toasts met onder meer Duke of Berkshire-varkensvlees, een klassieke lasagna della mama of een Caesar Salad. De ‘Big bites’ zijn gerechten zoals kabeljauw van ’t zeetje, gehaktballetjes, steak tartaar, vol-au-vent of een Blackwell-kalfskotelet.

Revue, Nederkouter 1, 9000 Gent. 09/391.49.79. 

>>Reserveer nu


Meer restonieuws

Antwerpen

AAPKO

AAPKO staat voor Antwerps Ambachtelijk Producten Kollektief en verzamelde 5 ambachtelijke voedings- en drankenproducenten uit de provincie Antwerpen. Tot 31 december stellen ze hun producten voor in pop-up store De Nieuwe Natie in de overdekte winkelgalerij die de Huidevettersstraat met de Wilde Zee verbindt. Migino maakt diverse noten- en zaadoliën. Belgische saffraan teelt pure saffraan uit de Kempen. Alhiers is een kweker van oude fruitrassen en producent van fruitwijn en cider, confituur en fruitgebak. Microbouwerij BierenVanBegeerte maakt een hoog gistingsbier Kamil, en Amielo is de stadshoningproducent.

AAPKO, Nieuwe Gaanderij, Huidevettersstraat 38, 2000 Antwerpen. 0496/41.12.41.

Brussel

Manhattn’s

Onder het motto ‘There is a New Yorker in every City’ startten Jerry en Phil Vandermeulen met een Amerikaans 'fast casual gourmet burger restaurant' in de chique Louizalaan: Manhattn's.Jerry werkte in foodtrucks in New York, zijn broer Phil volgde hotelschool in Koksijde. Ze brengen kwaliteit met onder meer het vlees van met gras gevoede runderen, met de hand gesneden frieten en extra virgine olijfolie. Op de kaart: Soho Salmon Burger, Rockefeller Burger, Empire Cheeseburger, Tribeca Chicken Burger... De broers halen duidelijk hun inspiratie uit New York.

Manhattn’s, Louisalaan 164, 1050 Brussel. 02/649.85.95.

Oost-Vlaanderen

Bistro A’devi

De broers Nils en Jens Parthoens openen hun eigen restaurant nadat ze ieder meer dan 10 jaar in verschillende takken van de horeca hebben gewerkt. Chef Jens werkte 5 jaar bij Leys (Lochristi) en 6 jaar in d’Oude Pastorie (Lochristi). Nils werkte als food & beverage manager in hotels in Spanje en Griekenland en voor een rederij. Bistro A'devi kiest voor een vertrouwde klassieke keuken met gerechten zoals Charolais-rund met gelakte aardappelen en salade of hertenfilet met amandelen, herfstgroenten en pomme dauphine of zeetong met structuren van pompoen, kroepoek, crème en gepofte tarwe. Het 3-gangenmarktmenu kost € 35.

Bistro A’devi , Kerkstraat 18, 9160 Lokeren.

Vlaams-Brabant

Nonon

Er is weer leven in de voormalige taverne Cambrinus, aan het station van Essene-Lombeek. Kris Van der Cammen startte er restaurant Nonon, wat staat voor no-nonsense cooking. Op de kaart staan bereidingen zoals Limousin-ossenstaart met mosterd en tomatencompote, ragout van hoevekip met zwezeriken, Brasvar-varkenshaas met kruidenkorst, groene kool en Blackwell-saus of pladijs met grijze garnaal, tomaat en bruisende boter. Leuk detail: voor de chef is het een stukje thuiskomen, want het is de plek waar zijn vader vroeger een restaurant had en waar hij zijn eerste stappen in de horeca zette. Een 3-gangenmenu kost ongeveer € 50.

Nonon, Sluisvijverstraat 19, Ternat. 053/42.04.72.

West-Vlaanderen

D’Oude Burcht

Eind oktober openen Olivier Vansteenkiste en An-Sofie Vermeulen d’Oude Burcht in de Onze Lieve Vrouwestraat in Kortrijk. Binnenkort gaat hier ook een nieuw suitehotel open. De naam verwijst naar het Bourgondisch kasteel dat er in de Middeleeuwen stond. Het openingsmenu start met gemarineerde Jakobsvruchten met gerookte wilde tonijn, citrusvinaigrette en zure room. Daarna volgt risotto van butternut met shiitakes en vongole plus hertenfilet met knolselderijmousseline, amandelkroketten en veenbessensaus. Voor een 3-gangenmenu betaal je € 45, voor een 4-gangenmenu € 55.

D’Oude Burcht, Onze-Lieve-Vrouwestraat 46, 8500 Kortrijk. 056/44.97.57.

Partner Content

Gesponsorde content