Hier koop je de lekkerste groenten

Meer en meer sterrenzaken focussen zich op de schoonheid van groenten. Waar vroeger steeds vlees of vis op het voorplan stond, schitteren nu de rapen, kolen en tomaten op ons bord. Bio-groenten zijn bijna standaard geworden en zelfs op het kleinste perceel grond verschijnen moestuintjes. Zin gekregen? Kijk dan waar je terecht kunt voor de heerlijkste primeurs, de beste kwaliteitsproducten en het leerrijkste advies.

Beperk je zoektocht naar goede groenten niet tot de supermarkt. Voor een goed stuk vlees of vis ga je toch ook naar de topslager of vishandelaar? 

Biomarkt

Biomarkt

Wil je weten welke groenten nu perfect in het seizoen passen? Dan moet je zeker naar de biomarkt. Wat je er koopt, is puur, ruw en onbespoten

Groothandel

Groothandel

Je kunt voor je groenten ook als particulier terecht in de groothandel. Hier vind je bijzondere groenten en eetbare bloemen. Aanraders: Kathy Van Landschoot (Sint-Jacobs 20, Gent) en Claessens (Kielsbroek 23, Antwerpen, plus een vestiging in Brugge)  

Moestuintje 

Moestuin

Je eigen moestuin(tje) is helemaal trendy: zelfs op de kleinste balkons worden nu rode bieten en boerenkool gekweekt. Bij tuincentra verkopen ze mooie houten bakken in alle formaten.

Heb je jouw kwaliteitsgroenten gevonden (of zelf gekweekt)? Probeer dan zeker deze sensuele vegetarische gerechten of deze nazomerse hapjes uit.

Partner Content

Gesponsorde content